Kod öğrenmek için en iyi mobil uygulamalar

Şimdilerde kod öğrenmek, bilgisayar programcılığı ve internet tabanlı kodlamalar için gerçekten çok fazla kaynak var. Artık çocuk yaşta bile programcılık üzerine kodlama öğrenebiliyorlar. HTML’nin bile ne olduğunu bilmeyenler için biraz korkutucu gelebilir. 🙂

20 yıl öncesine nazaran bilgisayar kullanımı elbette çok daha fazlalaştı fakat hala program kullanımında gizli kapaklı bilmediğimiz çok fazla şey olduğu da bir gerçek. Kodlamaya meraklıysanız veya daha önce biraz öğrenip sonradan unutmuşsanız elinizdeki mobil cihazlardan kod öğrenmeyi en iyi şekilde sunan uygulamaları sizler için bir araya getirdik. iPhone veya iPad’iniz üzerinden kodlamayı çok daha kolay öğrenebileceksiniz. uygulamalar ingilizce olsa da çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Çünkü neredeyse bütün kodlama dilleri ingilizce tabanlı olduğu için birazcık haşır neşir olmakta fayda var diye düşünüyorum…

Codecademy

Codecademy
Uygulama yeni başlamış veya ilerlemiş programcılar için harika. Eğlenceli ve basit egzersizlerle size gün boyu bilgisayar başında oturmuş gibi gelişme fırsatı sunabilir. Tabi bir yere kadar 😉 (ücretsiz)

Hakitzu Elite: Robot Hackers

Hakitzu Elite Robot Hackers
Güzel bir kod öğrenme oyunu. Dev robotlarla bir oyun içerisinde heyecan verici şekilde kod öğrenme imkanınız var. Ancak hatalarla baş etme konusu biraz can sıkıcı olabilir. Yeni versiyonu hatalar konusunda daha iyiymiş onu da belirtmeliyim. Nerede yanlış yaptığınızı uygulama size bildiriyor. Tabi ne yapmak istediğinizi anlarsa… (ücretsiz)

My Robot Friend

My Robot Friend
Robotlarla zevkli bir şekilde kod öğrenebilirsiniz. Uygulama LeapFrog takımı tarafından geliştirilmiş. Çocuklar için metin tabanlı komut öğrenebilecekleri güzel bir uygulama. Robotları bu tür kodlarla yönlendirmeye çalışıyorsunuz. 8.49 TL‘den uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilir, uygulamanın temellerini öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Learn Programming: Coding Tutorial

Learn Programming Coding Tutorial
Göz alıcı web sitelerinin nasıl yapıldığına dair merakınız varsa veya bu konuda biraz deneyime sahipseniz, bu uygulama size oldukça yardımcı olacaktır. Python, Django, HTML ve CSS ‘yi içinde barındıran uygulama ücretsiz.

L2Code HTML

L2Code HTML
HTML kullanarak web sayfaları oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bu şekilde belki de kendi blog’unuzu da kodlayabilirsiniz. (10.49 TL)

Lightbot

Lightbot
Bu uygulama da robotlarla kod öğrenmenizi teşvik ediyor. Burada en önemli konu ise kavramlar, akış diyagramları ve döngüler. Çok sağlam bir kodlamanın ilk yapısı döngülerin iyi anlaşılması üzerine güzel bir uygulama diyebiliriz. (8.49 TL)

Khan Academy

Khan Academy
Bu uygulama size kodlamayı videolu anlatımla öğretmeye çalışıyor. Dil olarak ingilizce ancak görsel bir eğitimi de olduğundan kullanılabilir. Seçim sizin. (ücretsiz)

Lynda.com

Lynda.com
Khan Academy uygulamasına benzer bir yapıda. Yine videolu ders anlatımları uygulamalar felan var. Biraz daha kapsamlı bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Online-offline videoları izleyebilirsiniz. (ücretsiz)

Udemy

Udemy
Normalde okulda öğrenilen kodlama yapılarına uygun bir anlatım bulabilirsiniz. Kişiye göre değişken bir yapıda anlatım sunduğundan mutlaka incelemenizi önerebilirim. (ücretsiz)

Cato’s Hike

Cato’s Hike
Kendi bulmacanızı oluşturabileceğiniz, çocuklar için geliştirilmiş eğlenceli ve kolay arayüze sahip bir uygulama. Çocuklar için dedik ama denemenizi öneriyorum. 😉 (10.49 TL)

Daha fazlasını arayanlar şunlara da bir göz atabilirler;

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir