Kodak Resim Patentlerini Satıyor

19 Aralık Çarşamba günü (dün) Kodak, dijital fotoğraf patentlerini silikon vadisinin devleri olan Apple, Google ve Microsoft gibi şirketlerin arkasında olduğu iki konsorsiyuma satmaya karar verdiğini duyurdu: Intellectual Ventures ve RPX Co.

kodak

Bu işlemin bedelinin 525 milyon dolar civarında olması bekleniyor ki tahmin edilen değer 2,6 milyar dolardı. 525 milyon dolar Intellectual Ventures şirketi tarafından ödenecek ve 12 lisans dijital fotoğraf patentini kullanmaya hak kazanacak.

Medyaya yapılan açıklamaya göre;

Patent devir işlemi, satın alacak firmalarla Kodak arasında şu an geçerli patentler için yapılacaktır, bu ücret ek mahkeme giderlerini kapsamamaktadır.

Her ne kadar Kodak lisanslar hakkında herhangi bir bilgi vermiş olmasa da, The Wall Street gazetesi tarafından yapılan açıklamaya göre Apple, Microsoft, Google ve HTC patent satışına dâhil olacaklar.

İşlemin ardından, Kodak, ticari resim teknolojileri hakkında çalışmalar yapmayı planlıyor. Kodak tarafından yapılan açıklamada ticari resim teknolojileri konusunda güçlü büyüme beklentisi içinde oldukları ve büyük avantajlarının olduğu belirtildi.

Öte yandan, Bloomberg tarafından yapılan haberde ise Apple ve Google’ın Kodak’ın 1100 kadar patentini almak için 500 milyon doların üstünde parayı gözden çıkardığı ifade edildi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir