Lenovo’dan yeni akıllı telefon: Vibe X

IFA 2013 fuarına girmiş bulunuyoruz. Fuar 6-11 Eylül arasında gerçekleşecek. Bu fuarda kuşkusuz birçok ürün tanıtılıyor/tanıtılacak, birçok yeni gelişme bizleri bekliyor. Bunları vakit buldukça paylaşmaya çalışıyoruz. Bir de bu fuarın gölgesinde kalan tanıtımlar var. Bunlardan birisi de Lenovo‘nun akıllı telefonu Vibe X oldu. IFA 2013’ün hemen öncesinde tanıtımı gerçekleştirilen ürüne dair notlarımızı paylaşalım istedik.

Gerçekten ilgi çekici teknik özellikleri olan telefon, 121 gram ağırlığında ve 6,9 mm kalınlığında. Oldukça ince bir tasarıma sahip olan cihaz 5.0 inçlik ekranıyla geliyor. Büyük ekran diye tarif edebileceğimiz ürün Phablet kategorisinde diyebiliriz. Zaten şimdilerde piyasaya çıkacak ürünlerin daha küçük ekranlı olması beklenmiyor. Çünkü bu konudaki talep çok fazla. Talebe de karşılık veren kazanır prensibiyle şirketler kozlarını paylaşıyor.

lenovo vibe x

5 inç ekranında, 1920x1080p çözünürlüğe sahip IPS teknolojisi hakim. Apple‘ın retina display ekran teknolojisi gibi bir teknoloji olan 20/20 Display terimi telaffuz ediliyor. Gorilla Glass 3 teknolojisiyle koruma sağlayacak olan ekran, geniş görüş açısı ve Full HD kalitesiyle beğeni toplamayı hedefliyor.

Arka kamera 13 MP, ön kamera ise 5 MP geniş açılı bir yapıya sahip. 1.5 GHz MTK işlemcinin güç sarfiyatı yaptığı cihazda, 2GB RAM ve 16GB depolama alanı da cihazın göz dolduran teknik özellikleri arasındak.

Cihazın işletim sistemi yükünü Android 4.2 çekiyor. Yeni gelebilecek güncelleştirmelerden faydalanabilir mi merak konusu. Fotoğraf alanında çeşitli eğlenceli uygulamalarla birlikte geleceği ayrıca belirtilmiş. Ürün tanıtıldı ancak Ekim ayında Çin‘de piyasalara merhaba demiş olacak. Diğer ülkelere de Aralık ayında giriş yapılması planlanıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir