Linkedin’de iş bulmak mümkün mü?

Linkedin, sosyal platformların iş hayatıyla birleştirildiği bir platformdur. İş hayatındaki tüm gelişmeleri takip edeceğiniz, tüm profesyonel çalışanlarla bağlantı kurabileceğiniz büyük bir platform olan LinkedIn, bazı kişiler için çok büyük bir gelir kapısı olabilmektedir. CV hazırlayabilir, bunu iş adamlarıyla paylaşabilir ve yeni iş bulmaya çalışabilirsiniz. Peki, LinkedIn sosyal platformunda gerçekten bir iş bulabilmek mümkün müdür? Bu yazımızda LinkedIn platformunda ne gibi avantajlar var sorusuna cevap vereceğiz.

Linkedin Profili

Bir profesyonel gibi hazırlanan profile sahip olmak oldukça önemlidir. Tecrübeleriniz, eğitim bilgileriniz, yetenekleriniz ve projeleriniz ile diğer kişilerin ilgisini çekebilirsiniz. Ayrıca birçok kişiyle bağlantı kurmalısınız ve profilinizi o kişilere sergilemelisiniz. Profilinizdeki bilgilere göre LinkedIn size öneriler sunacaktır. Bu öneriler yardımıyla bağlantınızı genişletebilir ve yeni bir işe sahip olmak için önemli bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

Linkedin'de iş bulmak mümkün mü

Linkedin İş Aramak

LinkedIn’de iş bulabilmek oldukça mümkündür. Hatta LinkedIn üzerinden bulabileceğiniz işler, diğer işlerden çok daha kaliteli ve daha fazla gelirli olabilir. Profilinizin tüm düzenlemelerini yaptıktan sonra LinkedIn tarafından iş arayıp aramadığınız sorulacaktır. Eğer ki iş aradığınızı belirtirseniz hem bağlantılarınız hem de sizin profilinize göre işveren kişilere sizin profiliniz gösterilecektir. Böylece iş aramanızın yanında size iş teklifleri de gelecektir.

Bunun yanında LinkedIn platformunda iş arama sayfası da bulunmaktadır. Profilinizdeki bilgilerinize göre verilen iş ilanları size otomatik olarak gösterilecektir. İsterseniz siz de filtreleme yaparak istediğiniz sektörde arama gerçekleştirebilir ve kendinize en uygun işi bulabilirsiniz.

Bağlantıların Avantajları

LinkedIn üzerinden en alt kademedeki çalışandan en üst kademedeki çalışana kadar herkesle bağlantı ve iletişim kurabilirsiniz. Bir işverenseniz çalışan bulabilir, çalışansanız iş bulabilirsiniz. İş bulabilmek için oldukça fazla avantajlara sahip olan LinkedIn çok fazla kişi tarafından bilinmediği için gerekli değeri görmemektedir. Şuanda özellikle yurt dışında çalışmak istiyorsanız, LinkedIn aracılığı ile kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Zamanla Türk firmaların da LinkedIn’e katılmasıyla çok daha fazla iş ilanı oluşacak ve bu sektörün en büyük öncülerinden biri LinkedIn olacaktır.

Linkedin amacına uygun kullanıldığında oldukça kullanışlı bir platformdur. Siz de bugün LinkedIn hesabınızı oluşturarak bu avantajlar dünyasına katılabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir