Londra’da her gün 150’den fazla iPhone çalınıyor!

Apple ürünlerindeki hırsızlık neredeyse bir sektör halini almaya başladı. Hırsızlık denince zaten değerli bir eşyanızın çalınması olduğu için. Ve apple ürünleri de değerli oldukları için tabiki çok üzücü bir haber doğrusu. Bizim için değerli çünkü çok para verip de alıyoruz. Üstelik Türkiye’de!!!

Londra’daki apple hırsızlığı çok yüksek rakamlara ulaşmış. Günde en az 150 kişinin elinden cihazı alınıp kayıplara karışılıyor. Tavsiyem öncelikle iPhone’unuzun IMEI numarasını alıp bir kenara not etmek. Bu bile çoğu kez çözüm olmuyor ama yine de polise başvuracağınızda elinizde bu tür bir bilginin olması faydanıza olacaktır.

iPhone hırsızlık vakaları

Her gün ortalama 300 cep telefonunun çalındığı Londra’da bu rakamın yarıdan fazlasını iPhone oluşturuyor. Bu rakamları The Next Web bildiriyor.Her yıl daha da artan rakamlara karşı bizim de biraz daha tedbirli olmamız gerekiyor.

Hırsızlık olaylarının mercek altına alındığı konuda, tüm hırsızlıkların yarıdan fazlası cep telefonu olarak istatistikleniyor. Özellikle çalınan yerler olarak da eğlence mekanları zirvede. Bu küçük ve değerli cihazlarımızı hem bedenen, hem de ruhen korumalıyız. Yani buradaki demek istediğim; çalınıp gitmesinin yanında kişisel verilerinizin de elinizden gitmesi olabilir. Bu tür bilgi yedekleme işlemlerini de tez elden yapmanızı tavsiye ederim. SIM kartınızın bir yedeğini de bilgisayarınıza alıp oradan da belki farklı bir belleğe aktarıp birden fazla yedek almış olabiliriz.

Yazımızda belki Londradaki verileri paylaştık ama Türkiye’de de bu tür rakamlar birbirine çok yakın olacaktır. Tedbiri elden bırakmamak gerek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir