Mac ile SSH Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar Windows kullanıcısı olarak Mac‘e geçiş beklediğimden de sancısız oldu ve aradığım her şeyi, yapmak istediklerimi rahatlıkla yapabiliyorum. Eğer siz de benim gibi Mac ile yeni tanışmış aynı zamanda bir web sunucusu sahibiyseniz o halde size lazım olan uygulamaların başında sunucunuz ile bağlantı kurabileceğiniz Putty benzeri bir uygulama. Tabi Mac‘te SSH bağlantısı için ayrı bir programa gerek kalmaksızın standart Terminal uygulaması ile SSH bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda basit ama önemli bu ipucunu sizlerle paylaşmaya çalışacağım, hazırsanız basit ipucumuzu ve nasıl uygulanacağına şöyle bir bakalım ne dersiniz?

Mac OS X SSH Bağlantısı

Sistem tercihleri veya Finder’dan Terminal araması yaptığımızda kolaylıkla bulup çalıştıracağımız erminal uygulamasında aşağıdaki komutu yazalım;

ssh kullaniciadi@sunucuipadresi

Enter tuşuna bastığımızda kısa süre sonra uzak sunucu SSH bağlantısı için parolamızı girmemiz istenecek, parolamızı girelim ve ardından bağlantımızın açılmış olduğunu gösteren satıra düştüğümüzü göreceğiz. Gördüğünüz gibi son derece basit olan bu işlem için ek bir SSH bağlantı programına ihtiyacımız olmadan işlerimizi yapabiliriz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir