Markaların TikTok Reklam ve Pazarlaması Nasıl Olmalı?

Dünya çapında önemli bir popülariteye ulaşan Tiktok içesinde 35 Milyon kişiyi aşkın Türk kullanıcısı bulundurmaktadır. Özellikle Covid-19 gibi salgın olaylarından evde kalan kullanıcılar son zamanlarda çeşitli sosyal medya uygulamalarına yöneldi. Bu uygulamalardan birisi olan Tiktok’da en popüler uygulamalar arasına yer almaktadır. Uygulamanın yaptığı bu artışı değerlendirmek isteyen markalar TikTok Pazarlaması yollarını daha çok denemeye başlamıştır.  Bu yazımızda tiktok pazarlama, tiktok reklam gibi markaların tiktok platformundaki aksiyonlarını ele alacağız.

TikTok’ta Markalar Yer Almalı Mı?

Markaların TikTok Pazarlaması

TikTok’un belirli bir hedef kitleye hitap etmesi bazı kullanıcıların bu hedef kitleye dahil olmamak için uygulamayı kullanmamaktadır. Ancak, TikTok’u indirmemiş kullanıcılar bile aslında uzun süredir tüm sosyal medyada adı duyulmaya birden fazla kullanıcıya erişmesini sağlamıştır. Bu nedenle Tiktok uygulamasını kullanmayan kişi sayısı azdır. İndirmeyen dahil, az çok ismini bilmektedir.

Bu nedenle Tiktok’un bu yükselişini iyi gözlemleyen markalar Tiktok’da reklam verme yollarına gitti, Tiktok yetkilileri de bunu iyi bir şekilde değerlendirip daha çok kişiye ulaşması için bazı işlemler gerçekleştirdi. Özellikle markalar için önemli bir yol olarak Tiktok para kazanma özelliğini de aktif ederek video yayıncılarının daha fazla kazanmasını sağladı.

Bu nedenle üretim ve tüketim kültürünün arttığı bu çağda Tiktok’da bunu fırsat bilerek çeşitli markaların daha fazla kişiye ulaşması için aracı olmuştur.

Tiktok Reklam Nasıl Yapılır?

tiktok pazarlama

TikTok platformunda reklam oluşturabilmek için öncelikle yapmanız gereken TikTok Ads sayfasından rezervasyon yaptırılmasıdır. Bu özellik Tiktok’un kendisinde var olan yeni bir özelliktir. Bu nedenle öcelikle TikTok Ads adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra ardından Create and Ad seçeneğinden rezervasyonunuzu yaptırmanız gerekir. Yaptırdığınız rezervasyondan sonra artık markanızın reklamını belli kriterlere göre yapabilirsiniz.

Tiktok Video Reklam Nasıl Yapılır?

Tiktok’de video yayınlamak için 6 ile 60 saniye arasında video yayınlamanız gerekmektedir. Aynı zamanda çeşitli yayıncılar yardımıyla da markanızın tanıtımını da yapabilirsiniz. Tiktok için önemli olan bu özellikle sayesinde birden fazla marka artık Tiktok sayesinde daha fazla kişiye erişmektedir. Eğer sizde Tiktok reklam pazarlama seçeneğinden yararlanmak istiyorsanız sitemizden yardım alabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir