Merakla beklenen iPhone 6’nın olası genel özellikleri (Tüm dedikodular)

Bildiğiniz gibi tüm kullanıcılar ve teknoloji meraklıları, iPhone 5S’ten sonraki jenerasyon iPhone 6‘yı bekliyor. Fakat şu ana kadar iPhone 6 hakkında net ve tam bir bilgi henüz yok. Hepsi sadece dedikodudan ibaret olsa da, bir çok dedikodunun zamanında gerçek olduğunu görmüştük. Dolayısıyla bu zamana kadar çıkmış olan internet dedikoduları ile iPhone 6’nın nelere sahip olabileceğini tekrardan bir hatırlayalım;

Tasarımı; iPhone 6’da karşımıza alıştığımız tasarımlardan çok daha farklı bir tasarım gelmesi bekleniyor. Ayrıca renk seçenekleri içerisinde de geçmişe bakarak genişçe bir yelpaze ile karşı karşıya kalacağımızı söyleyebilmek mümkün. Ekstaradan köşelerinde koruma parçaları ve diğer jenerasyon cihazlardan kendisini ayırt edecek olan çizgileri ve manşetleri olabilir.

iphone-6

Ekran; iPhone serisi genellikle standardın dışına çıkmayan bir ekran düzeneğine sahipti. Fakat öyle düşünülüyor ki Apple son jenerasyon olacak cihazında bu sefer bu alışkanlığını bozacak ve ekran konusunda kullanıcılarına daha öncekilerden daha büyük deneyim sunacak. Bildiğiniz gibi iPhone 6’nın iki farklı ekran büyüklüğünde(4.7 – 5.5 inç) ve birinin Gorilla Glas ve diğerinin de safir cam ile çıkış yapacağı tahmin ediliyor.

Parmak izi; iPhone 5S ile parmak izi teknolojisi gelmiş ve mobil cihaz dünyasında yeni bir kapı açılmıştı. Fakat parmak izi okuyucuları ile ilgili ufak tefek sorunlarla karşılaşılmıştı. Bu sefer bu sorunların tamamının kökten giderilerek kullanıcı karşısına çıkarılacağı ve daha fazla yerde kullanım imkanı sunacağı düşünülüyor.

Ne zaman tanıtılacak?; Ne zaman olduğu konusunda ise her kafadan ayrı bir ses var ve tam olarak belirgin bir kaynakta yok. Fakat günümüze ne çok uzak ne de çok yakın bir zaman aralığı içerisinde olacağını söyleyebilmemiz mümkün. Muhtemelen Eylül ayında tanıtım olacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir