Mercedes-Benz ve Volvo için CarPlay desteği 2015’e kalacak

Apple teknolojik ürünleri sayesinde hayatımızı çok daha kolay ve eğlenceli hale getiren teknolojik çözümler üretiyor. Bunlardan bir örneği de geçtiğimiz sene gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde araçlar için kullanılabilecek olan CarPlay sistemiydi. Tanıtılan CarPlay sistemi ile birlikte hem Apple’a hem de araç üreticilerine büyük bir iş düşüyordu. Fakat bazı araç üreticileri CarPlay desteğini maalesef bu yıla yetiştiremedi. Bu da Mecredes-Benz ve Volvo gibi araçların CarPlay’i kullanmaya en erken önümüzdeki yıl başlayabileceği anlamına geliyor.

Carplay

Bir önceki Mart ayında ise Apple resmi olarak CarPlay özelliğinin yeni model araçlarda yıl içerisinde kullanımına başlanabileceğini duyurmuştu. Fakat teorik olarak tarih ile pratik olarak verilen tarih öyle görünüyor ki uymadı. Dev iki markanın araç kullanıcıların araçlarında CarPlay’i kullanabilmek için ise en erken 2015 yılını beklemeleri gerekecek.

Mercedes kanadı bu konuda araçlarında CarPlay kullanmadıklarını fakat basit çözümler ile araçlarında diğer sistemler ile çalışır şekilde CarPlay’i getirebilmek için son sürat çalışacaklarını açıkladı. Mecrecedes firmasının yine yaptığı açıklamaya göre CarPlay üzerinde yapılan çalışmalar en erken 2015 yılında netice verecek.

Volvo kanadından yapılan açıklama da tıpkı Mercedes’in açıklamasına benzer. CarPlay araçlarda kullanılabilir olacak fakat bunun için en erken 2015 yılını takvimlerimizde görmemiz gerekecek. Diğer otomotiv markaları ve iki markanın durumları ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir