Mesajlar Uygulaması İçin Geliştirilmiş En İyi 6 Jailbreak Tweaki

Yalu iOS 10 jailbreak aracının yayınlanmasının ardından birkaç ay geçti ve geliştiriciler oldukça farklı ve işlevsel tweakler geliştirmeye devam ediyorlar.

Bu konumuzda, geliştiriciler tarafından geliştirilen ve mesajlar uygulamasına işlevsellik ve görsellik katan tweakleri sizler için derlemeye çalışacağız.

1.Antisocial

iMessage kullanırken Whatsapp uygulamasındaki gibi gruplara dahil edildiğiniz zamanlar olmuştur. Bazen bu gruplar o kadar sıkıcı hale gelebiliyor ki bu gruplardan çıkmak isteyebiliyorsunuz. Tabi iMessage gruplarından çıkmak o kadar da basit değil çünkü gruptan ayrılabilmek için o grupta sizinle birlikte en az dört kişinin olması gerekiyor.

Antisocial simli jailbreak tweaki ile bu problemden kurtulmak mümkün. Antisocial ile grupta üç kişi dahi kalsa (yine siz dahil) bu gruplardan ayrılmanız mümkün. Bunun anlamı da şu, artık içinde bulunmak istemediğiniz gruplardan bildirimler almayacaksınız.

Antisocial tweaki iOS 9 ve iOS 10 yüklü jailbreak yapılmış cihazlara Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

2.DarkMessages

iPhone’un klasik açık renkli ara yüzünden sıkıldıysanız ve cihazınızı sanki gece modundaymış dibi kullanmak istiyorsanız bunun birçok alternatifi mevcut. Şimdilik Eclipse tweaki cihazınız için bu işlevi gören en iyi tweak gibi görünse de, sadece mesajlar uygulamanızın gece modundaymış gibi görünmesini istiyorsanız DarkMessages tam da aradığınız tweak.

DarkMesaages iOS 10 yüklü jailbreak yapılmış cihazlarda çalışıyor olup, Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

3.DoNotAnnoy

Özellikle ücretsiz SMS’lerin ve Whatsapp gibi uygulamaların hayatımıza girmesiyle birlikte söylemek istediğini tek paragrafta değil de birkaç parça halinde hâlinde yollayan kişilerin sayısı oldukça arttı ve bu durum bazen çok fazla rahatsız edici olabiliyor.

Bu tarz durumlarda “Rahatsız Etme” modu oldukça kurtarıcı olsa da bazen kesin çözüm olamayabiliyor. Bu tarz durumlarda DoNotAnnoy tweaki devreye giriyor ve bu soruna daha akılcı bir çözüm getiriyor. Bu tweak gelen mesajlardan mesajı yollayan kişinin rahatsız edici olduğunu anlayarak bu tarz mesajlar geldiğinde cihazınızın tek seferde veya belli aralıklarla ötmesini ve titremesini sağlıyor.

DoNotAnnoy tweaki Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

4.Littlemoji

iOS 10 ile birlikte SMS kullanırken karşı tarafa emoji göndermek istediğinizde bu emojiler Facebook Messenger’deki stickerlar gibi devasa olarak gidiyor ve size de aynı şekilde geliyor. Eğer bu durumdan hoşlanmayanlardansanız bu durumun çok basit bir çözümü var.

Littlemoji tweaki tam da bu durumda imdadınıza yetişiyor. Eğer bu duruma alışamadıysanız iOS 9’da olduğu gibi klasik emoji görünümüne dönebilirsiniz.

Littlemoji tweaki Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

5.MessageFilter

Eğer internetin zayıf olduğu bir yerdeyseniz, iş ve kişisel hayatınızda aynı telefonu kullanarak SMS ile iletişim sağlıyorsanız yanlış kişilere yanlış mesajları gönderme riskiniz oldukça yüksek.

MessageFilter isimli tweak ile yanlış kişiye yüz kızartıcı mesajlar göndermenin önü kapanmış oluyor. Şöyle ki, belli kişilere gönderilecek olan kelimeleri filtreleyebilir ve patronunuza göndereceğiniz müstehcen şeylerin önüne geçebilirsiniz.

MessageFilter tweki Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

6.TranslucentMessages

Mesajlar uygulamanızın oldukça cook ve diğerlerinden farklı görünmesini sağlamanın bir yolu da bu uygulamayı yarı saydam hale getirmek. Bu efekt sayesinde arka planda cihazınızda kullandığınız duvar kağıdı yarı saydam şekilde görünecek ve değişik bir görünüme sahip olacaksınız.

Tabi ki böyle bir şeyi yapmanız jaibreak yapılmış cihazınızda TranluscentMessages tweaki ile mümkün. Tweakin içeriğinde her türlü detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

TranluscentMessages tweaki Cydia’dan ücretsiz olarak indirilebilir.

ÖZETLE

Yalu iOS 10 jailbreak aracı ile cihazlarımıza oldukça farklı tweakler geldi ve gelmeye devam edecek elbeete fakat iOS 11 ile birlikte neler geleceğini şimdiden kestirmek zor değil. Öyle düşünüyoruz ki çok daha farklı şeylerle karşılaşacağımız kesin!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir