Facebook Konuşma Balonunu Ana Ekrana Alın

The Verge web sites, dünyanın sayılı mobil platformlarından biridir ve kolay kolay jailbreak ile ilgili bilgiler bu sitede paylaşılmaz. Fakat son Facebook güncellemesiyle birlikte iOS cihazımıza gelen konuşma balonlarının ana ekrana da gelmesi fikri kulağa hoş gelen bir haber olduğundan olsa gerek, The Verge web sitesi bu haberi sayfalarına taşımış.

MessageBox-Chat-Heads

Messagebox eklentisi (tweak) Facebook’un konuşma balonlarının ana ekranınıza gelmesini sağlayan bir uygulama. Birçok kullanıcının kullanacağını düşündüğümüz bu uygulamanın ayrıntılarını biz de elmadoktoru farkıyla sizlere anlatmak istedik.

Eğer uzun zamandır jailbreak kullanıyorsanız ve jailbreakın nimetlerinden olduğunc faydalanıyorsanız, bu haber sizi hiç şaşırtmayacaktır. Jailbreak tweakının arkasında ünlü tweak yapımcısı Adam Bell imzası mevcut. Belirtmek gerekir ki, Messagebox tweakı şu an beta aşamasında fakat eklentinin büyüklüğü yadsınamaz derecede.

Peki MessageBox tweakını cihazınıza nasıl yükleyeceksiniz?

İlk olarak belirtmek gerekir ki, yukarıda da belirttiğimiz gibi cihazınızın jailbreak yapılmış olması gerekiyor ve cihazınıza Cydia’dan iFile uygulamasını indirip kurmuş olmanız gerekiyor.

  1. 1.Adım: Eğer cihazınızda mevcut değilse App Store’dan Facebook uygulamasını indirin.
  2. 2.Elmadoktoruna cihazınızdan giriş yapıp buraya tıklayarak buradaki dosyayı GitHub’dan indirin.
  3. 3.İndirdiğiniz dosyayı iFile ile açın ve dosyayı cihazınıza yükleyin.
  4. 4.Yükleme tamamlandıktan sonra cihazınızı kapatıp tekrar açın.

Cihazınız açıldıktan sonra Facebook uygulamasına giriş yapın ve sağ üst köşedeki mesajlaşma kısmından herhangi bir arkadaşınızla muhabbet etmeye başlayın. Sobete başladığınızda yukarda bir balon çıkacak, ana ekran tuşuna basarak ana ekrana geldiğinizde bu balonun ana ekrana geldiğini, Facebook uygulamasından çıktığınızda kaybolmadığını göreceksiniz. Bu baloncuğa dokunarak konuşmanıza devam edebilirsiniz.

İster ana ekranınızda olun, isterseniz herhangi bir uygulamaya giriş yapın, bu baloncuk her zaman ekranınızda duracak, kaybolmayacaktır. Facebook uygulamasında blonu kapattığınız gibi bu balonu ekranın altına getirerek dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Chat-Head-close

Yukarıda da söylediğimiz gibi tweak henüz beta sürümünde olduğundan dolayı eksikleri ve hataları mevcut olabilir, bu konuda sizleri uyarmak isteriz. Güncellemeleri takip ederek bu eksikliklerden kurtulabilirsiniz. Dabi ki Adam Bell hataları ve açıkları giderebilmek adına uygulamanın üstünde çalışmaya devam edeceğini belirtiyor.

Sizce bu uygulama ne kadar kullanılabilir? Eğer sıkı bir Facebook kullanıcısıysanız ve sürekli sohbetleriniz oluyorsa bu tweakı kullanmak isteyeceğinizi düşünüyoruz. Sizce iş görür mü?

Not: MessageBox şu an Cydia’da BigBoss reposunda ücretsiz olarak sunulmaya başladı. Dilerseniz yukarıdaki adımlara hiç gibrmeden BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir