Microsoft Flight Simulator 2020 FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

Microsoft Flight Simulator 2020, çok detaylı grafikleri olan bir oyun. Uçak modelleri, nesneler bir yana çevre detaylandırması çok fazla.

Adete gerçek haritalar oyuna yansıtılmış gibi bir durum söz konusu. Kısacası oyun çok detaylı ve doğal olarak çok ağır.

Zaten oyunun sistem gereksinimleri açıklandığı zaman da bunu gördük. Minimum sistem gereksinimleri bile, belli bir seviyenin üzerinde donanım istiyor.

Eğer uçak simülasyon oyunlarına gerçekten tutkuluysanız ve bu yapımı kaçırmak istemiyorsanız ama bir yandan da oyunun bu kadar ağır olması nedeniyle performans sorunları yaşıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Oyun çok ağır olabilir ama bu içeriğimizde Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma yöntemlerinden söz edeceğiz ve oyun sırasında sisteminizin ekstra yorulmasını engelleyeceğiz. Hadi başlayalım.

Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator 2020 FPS Arttırma Yöntemleri

Önemli bir uyarı ile başlamak istiyorum. Bu uyarı oyunun sistem gereksinimleri ile alakalı. Eğer cihazınız minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa, ne yazık ki donanım güçlendirmesi gerekecek ve yapacağınız düzenlemeler yeterli olmayacak. Yani bu düzenlemeler size hitap etmeyecek.

En azından oyunu açabilecek seviyede minimum sistem gereksinimlerini karşılamanız gerekiyor. Ondan sonrası için yapacaklarınız ve tavsiyelerimize geçelim.

Oyunu SSD Bölümüne Yükleyin

Cihazınızda bir SSD alanı varsa ve depolama için yeterli boş alan da bulunuyorsa, yapımı mutlaka bu kısma yükleyin. HDD bölümlerinde oyunun yükleme süreleri çok uzuyor ve performans sorunları yaşanıyor. Sahneler yüklenirken 15-20 dakika kadar beklemeniz gerekebiliyor. SSD en iyisi olacak.

Ekran Kartınızın En Güncel Sürücüsünü Kontrol Edin

Ekran kartınızın en güncel sürümünü yüklemeniz çok önemli. Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma konusunda, güncel sürücülerin olmadığı ekran kartlarını kullanmanız, ayarları nasıl değiştirirseniz değiştirin iyi performans alamayacağınız anlamına gelir. Sürücüleri güncelleyin.

Tam Ekran İyileştirmeleri Ayarı

Oyunun kurulu olduğu dizine gidin. Sonrasında yapacaklarınız şöyle;

  • .exe dosyasını bulun.
  • Sağ tıklayın ve “Özellikler – Uyumluluk”kısmına girin.
  • “Tam ekran için iyileştirmeler ya da iyileşmeyi devre dışı bırak” yanında bir kutu bulunacak ve içi boş olacak. Buraya da tik atın.
  • Yine buradan “Yüksek DPI ayarlarını değiştir” kısmına girin ve “Yüksek DPI ölçeklendirme davranışlarını geçersiz kıl” deyin.

Bu şekilde hem oyunun kendi kendine kapanması sorununun önüne geçeceksiniz hem de arka planda tam ekran iyileştirmeleri için sisteminizin yorulmasını engelleyeceksiniz.

Bu küçük önlemler bile Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma işlemi için etki edecektir. Ama şunu bir kez daha hatırlatalım ki önce sürücü güncellemelerinizin hepsinin yüklü olduğuna emin olun. Ekran kartı, işlemci, sistem hepsi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir