Microsoft Surface Pro için Duyurusunu Yaptı

Microsoft tarafından piyasaya çıkartılan Surface RT’ye olan ilginini az olması ve satılan Surface RT’lerden çok fazla iade olmasından dolayı Microsoft yeni ürünü olan Surface Pro ile piyasaya tekrar ben buradayım demeye geliyor.

microsoft surface pro

9 Şubatta piyasaya çıkması beklenen cihazlar, geçtiğimiz gün Microsoft’un ambargosunu kaldırmasından sonra dünyaca okunan dergiler tarafından ilk yorumlar geldi. İşte o beklenen yorumlar:

Engadget: Microsoft Surface Pro’ya göz atış.

Surface Pro’yu test ettik ve bazı konularda ödün vermiş gibi görünüyor. Bir şeyler üretmeye çalışırken , kanepemize uzanıp yatarken daha parmak dostu masaüstü ara yüzleri olan bir ürün bekliyorduk. Ancak bazı Window 8 uygulamaları bir nevi bu sorunu çözmüş gibi görünüyor. Windows uygulamalarıyla uyum içinde olan güçlü arka kataloğuyla olan uyumu Surface RT’ye büyük bir fark atıyor.Ancak ağırlığı,batarya ömrü ve kalınlığı yine büyük bir sorun gibi görünüyor.

The Wall Street Journal: Surface Pro: Ağır Tablet, Laptop Ağırlığında

Fakat Pro’nun tablet olarak sunulacağı söylense de, laptop olarak sunuldu. Birçok laptop’tan daha az portunuz ve daha az kullanım alanına sahip olacaksınız ve birçok laptopun klavyesiyle kıyaslanamayacak bir klavyesi mevcut.

Bazı insanlar Surface Pro’nun ağırlığını ve fiyatını umursamayabilirler, bu durumda tablet taşıyarak aynı zamanda tablet kulanmanın rahatlığını yaşayabilirler. Fakat birçok ürün gibi o da aynı anda iki ürün olabiliyor, yeni Surface Windows 8 Pro, tek fonksiyon için üretilmiş.

The Verge: Microsoft Surface Pro İncelemesi

Kesinlikle Surface RT’den daha ağır ve daha ince kesinlikle batarya ömrü daha kısa, fakat ekstra ücretine değer. Eğer Surface modellerinden almak istiyorsanız gidin ve Surface Pro alın. (Ve 128 GB modelini alın.) Fakat 900 dolar ederinde bir tablet almayı düşünüyorsanız 128 GB hafızaya sahip LTE destekli iPad alın. Eğer windows destekli bir laptop almayı düşünüyorsanız  Lenovo IdeaPad veya Dell XPS 12 alın. Aklıma şu soru geliyor: Surface Pro kim için üretildi?

Yorumlara bakıldığında, Surface Pro’nun öte yandan iyi özellikleri de yok değil. Örneğin birçok kullanıcı ekranından etkilenmiş ve stylus kalem içermesi güzel bir özellik.

Yorumcuların hiçbiri farkettiyseniz ben “bu tableti satın alacağım” veya “bu tableti öneriyorum” şeklinde yorum yapmamış. Genel kanı “Güzel bir fikir fakat olmamış”.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir