Microsoft Windows7 ile Uçuşta

Windows 7Microsoft firmasının Vista isimli tarihinin en başarısız işletim sisteminden sonra yeni bir ilke imza attığı ve tarihinin en başarılı işletim sistemi ünvanını şimdiden ele geçiren Windows7 ile uçuşta. Windows 7 sürümü piyasaya girdiğinden bu yana henüz çok kısa sayılabilecek bir süre olmasına rağmen Microsoft’un kar marjını %50 arttırarak yatırımcılarının da yüzünü hayli güldürüyor.

 

Windows 7

Vista başarısızlığının ardından yeni işletim sistemi Windows7‘e mesafeli olanların da sevgisini kazanan win7 kısa zamandaki kazandığı bu ivmeyi daha da ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Nisan-Mayıs-Haziran aylarında Microsoft’un net geliri yüzde 48 artarak 4,52 milyar dolara fırladı. Gelirler ise geçen yılı aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artarak 13,1 milyar dolardan 16,04 milyar dolara çıktı. Geçen yıl satışa sunduğu Windows 7’den 175 milyondan fazla sattığını belirten şirket, 88 bin 596 kişiye istihdam sağlıyor.

Vista, Windows XP den insanları bir türlü koparamamış hatta vista’dan Windows XP’ye geri dönüşlerin had safhaya çıkması ile beraber Windows7 artık XP kullanıcılarını hızla ele geçirip sevgilerini kazanmaya devam ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir