Motorola Moto X’in de tüm parçaları söküldü

İnternette artık bir gelenek halini aldı. Her yeni bir teknolojik ürün (özellikle akıllı telefonlar), mutlaka bir şekilde meraklıları tarafından ve yine meraklıları için özel bir şekilde tüm parçalarına ayrılıyor. Buna ait görüntülere ulaşmak için falanca cihaz söküm videoları, söküm videosu, … nasıl sökülür? şeklinde aramalar yapmanız yeterli. İstemediğiniz kadar döküman ve video bulabilirsiniz.

İşte şimdi parçalanan cihaz, Google‘un Motorola‘sıyla çıkardığı göz bebeği modeli Moto X. Bu cihazın da parçalanmış görüntüleri çeşitli medya kanallarında boy göstermeye başladı. Ee bizde vermesek olmazdı. 😉

Motorola Moto X tüm parçaları

Bu işin öncülerinden iFixit‘in civan delikanlıları Moto X’in Amerika’da satışa başlamasının hemen ardından kolları sıvamışlar. Madem cihaz parçalandı, biz de içinde neler var (ilgileneceğiniz kısmıyla) kısaca aktaralım.

16 GB’lık eMMC NAND hafıza birimi
ön ve arka kamera modülleri
3.8 volt 2200 mAh (lityum iyon) batarya
endüktif şarj bobinleri

Geri kalan parçaları pek de ilgilenmeyeceğiniz türden şeyler. iFixit bu telefonun birçok modüllerinin kolayca değiştirilebilindiğinden bahsetmiş. Sabitleştirilmiş batarya gibi bazı bileşenler tamir açısından puanını düşürse de 10 üzerinde 7 puan verilmiş.

Çok ilgili olanlar için bu cihazın adım adım nasıl söküldüğü iFixit’in internet sitesinde yer almış. Aşağıdaki URL ile ulaşabilirsiniz.
http://www.ifixit.com/Teardown/Moto+X+Teardown/16867/1

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir