Nokia Lumia 1520 tanıtıldı

Nokia’nın beklenen etkinliği 22 Ekim itibariyle gerçekleşti. Etkinlikte 2 yeni model tanıtıldı. Nokia Lumia 1520 ve 1320. Lumia ailesinin 2 yeni üyesi Abu Dabi Nokia etkinliğiyle gün yüzüne çıktı. Nokia Lumia 2520 tabletde etkinlikte tanıtılan ürünler arasındaydı. Özellikle Lumia 1520 uzun süredir konuşulan, beklenen bir üründü. Biz de detayları aktarıyoruz.

Nokia’nın Microsoft tarafından satın alınmasının ardından gelen ilk ürünler bunlar. Nokia Lumia 1520 ile Phablet kategorisine de giriş yapılmış oldu. 6 inç büyüklüğünde 1920×1080 çözünürlüğe sahip ekranıyla merhaba dedi. Ayrıca bu ürün Nokia’nın ilk Full HD 1080p ürünü oldu. Üst düzey segmentin kullandığı 2,2 GHz 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci kullanılmış.

Nokia Lumia 1520

Kamera alanında Nokia çok iyi olduğunu her fırsatta belirtiyor. Bu üründe de PureView kamera teknolojisi bulunuyor. Bu ürünle birlikte kamera adına bir teknoloji daha duyruldu. Pro Camera ile Smart Camera uygulamasını daha önceden biliyorduk. Bu üründe bu iki uygulama birleştirilip biraz da geliştirilmiş. Yeni teknolojinin adı Nokia Camera. 20 MP kamera ile çekim yapmaya çalışacak.

Ürünün satış fiyatı olarak 749 dolar telaffuz edildi. Türkiye satış fiyatı henüz belli değil. İlk etapta belli başlı avrupa ülkelerinde Çin‘de felan satışa çıkacak. Sonbaharda satışa çıkması planlanıyor. Türkiye’ye gelmesi de sanıyorum ilkbaharı bulacaktır. Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip olacak ürün genel anlamda bu şekilde. Nokia ve windows phone severlere duyrulur.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir