Önce Çek Sonra Düzenle

Şimdiye kadar iPhoneografi hakkında anlattığımız her şey yaratıcılık ve fotoğraf disiplininin yazılımlar üzerindeki etkisi hakkındaydı. Daha önceki anlattıklarımız daha çok kompozisyon hakkında genel fikir sahibi edinmeniz açısından önemli bilgiler içeriyordu. Şimdi ki dersimizde daha çok tema konusunu inceleyeceğiz.

iPhoneography

Söylemek istediğimiz, aşağıdaki resmi incelerseniz zaman hakkında herhangi bir bilgi elde edemezsiniz.

oncecek1

İngilizce olan aşağıdaki videoyu izleyerek yukarıdaki fotoğrafın nasıl hazırlandığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

Böyle resimleri çektikten sonra Snapseed yazılımını da kullanarak resimlere nasıl keskinlik vereceğinize dair bilgiler de vereceğiz. Ancak bu bilgileri başka bir bölümde anlatacağız.

Örneğin, doğada bir resim çekeceksiniz. Resimde de örneği olduğu gibi bir geyik resmi çekeceksiniz. Geyik sizin etrafınızda dolaşıyor. Ancak siz nasıl bir temada çekim yapacağınızı belirleyemediniz. Hiç endişe etmenize gerek yok. Öncelikle etrafınızda gezinen geyiğin resmini çekin daha sonra düzenlemesini yaparsınız. Yabancı metinlerden edindiğimiz bilgilere göre bu tür fotoğraf çekimine ‘koruyucu resim’ denilmektedir.

oncecek1

Şimdi bu tür resimler vahşi doğayı sınırlamaz. Bu tür resimler özellikle çok hızlı etrafınızda gezen afacan çocukların çekimi için etkileyici sonuçlar verebilir. Ancak bu kadarla da sınırlamamak gerekir. Hedefinizi geniş tutup bütün yeryüzünü hedeflemeniz gerekmez. Her zaman doğadaki bütün yansımaların fotoğrafınız üzerindeki etkisini göz önünde bulundurmanız gerekir çünkü bu ışıklar her zaman değişebilir. Güzel bir ışık yakaladınız ve çok hızlı bir şekilde bu ışık kaybolmakta, işte bu anda kompozisyon ve temayı düşünerek hızlı bir çekim yapmak zorunda kalırsınız. Aşağıda hızlıca çekim yapılmış ve daha sonra düzenlenmiş bir resim görüyorsunuz. Burada çok güzel ve küçük bir kelebek görüyorsunuz. Bu fotoğraf kafanızın üstünde geçiyor ve çiçeğin üstüne konuyor yapmanız gereken çok kolay doğru zamanı bekleyip çekmek. Eğer o kelebeği uçarken yakalayabilseydiniz çok daha güzel bir temayla karşılaşabilirdiniz!

oncecek1

Görüldüğü gibi uzaktan çektiğimiz resimde kelebeği ne kadar fotojenik çıkartmışız. Belki çok fazla resim çekebilirdik bunların her biri sadece bizim fotoğrafçılıkta ilerlememizi sağardı. Sonuç olarak bu resmi elde ettik. Siz de her zaman bu kadar etkileyici fotoğraf çekemeyebilirsiniz ancak bir süre çalışarak daha güzellerini çekmeniz içten bile değil!

oncecek1

oncecek1

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir