Opera Ice: Webkit Tabanlı Mobil Tarayıcı

Mobil dünyada uygun bir duruş sergileyen Opera, önümüzdeki ay Android ve iOS ortamları için yeni sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor. WebKit tabanlı uygulama, teknoloji tutkunlarının dikkatini çekeceğe benziyor.

Opera-logo

Tabi ki, hâlihazırda iOS için bir Opera uygulaması mevcut ve indirilebilir durumda. Fakat bu yeni sürüm olan “Opera Ice” çok daha farklı olacak. Son zamanlarda çıkan uygulamalar gibi, Opera Ice daha az buton kullanımı sağlayacak ve fonksiyonlar hareketlerle sağlanacak. Pocket-lint sitesi tarafından yılbaşından önce hazırlanan videoda nelerden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Gördüğünüz üzere, Opera Ice ortalama mobil tarayıcılardan çok farklı. Ana sayfadaki sekmeler, yerini ikonlara bırakmış ve web site adresleri (URL) ve aramaları için tek satır ayrılmış. Ayrıca, açık pencereleriniz arasındaki geçişin kart görünümüyle nasıl geçiş yaptığını görmenizde fayda var.

Opera tarafından yapılan açıklamada, Opera Ice’ın Opera’nın yerine değil de alternatif bir tarayıcı olarak çıkarılacağı bildirildi. Norveçli yazılım firmasından yapılan açıklamanın devamında, masaüstü bilgisayarlar için de Opera Ice çalışmalarının yapıldığı ve Mart ayında kullanıcılarla buluşacağı konusuna yer verildi.

Opera Ice’ın ilgi çeken bir tarayıcı olduğunu ve dört gözle beklediğimizi belirtmemizde fayda var. Her ne kadar onlarca alternatif bulunsa da, Opera Ice çok dikkat çekiyor.

Siz Opera Ice hakkında ne düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir