Orijinal olmayan şarj aletleri iPhone için büyük risk taşıyor

Apple uzun zamandır iOS işletim sistemine sahip cihazlarının orjinal harici bir şarj aleti ve kablosu ile yani 3. taraflı ürünler ile şarj edilmemesi gerektiğini altını çiziyor. Böyle durumlarda özellikle iPhone cihazlarınız üzerinde güvenlik riskleri oluşmasının yanı sıra cihazın içerisindeki önemli parçalar da normal ömründen çok daha kısa süre önce bozulmaya başlayabiliyor.

ABD‘nin en önemli tamir şirketlerinden olan mendmyi ve iMore‘a göre 3. parti kullanılan ürünler iPhone 5‘lerin içerisinde bulunan U2 IC çipine ciddi mana da bir zarar veriyor. Bu da telefonun ömrünün olması gerkeenden çok daha kısa bir zaman diliminde bitmesine kadar gidebiliyor.

iPhone şarj

Biraz daha detaya girmek gerekirse eğer U2 IC çipi iPhone cihazın bataryasını şarj etme, uyuma ve uyandırma tuşları, USB fonksiyonları gibi birçok önemli fonksiyonun sorunsuz olarak görevini yerine getirmesi ve çalışmasına yardımcı oluyor. Bu çipin kısa sürede cihazınıza veda etmesi de hem riskleri yanında getiriyor hem de telefonunuz için yeni bir çip ihtiyacı doğuruyor. Alıp takabileceğiniz veya kolay tamir edilebilecek bir parça da olmadığından, iPhone cihazlarınızı yan sanayi ürünler ile şarj etmeden önce bir kere daha düşünmenizde fayda var.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir