OS X 10.3.3 Beta Yeni Fotoğraf Uygulamasıyla Yayınlandı

iPhoto artık tarih oluyor! Apple’ın beta geliştiricileri için OS X 10.3.3 sürümünü bugün sunmasıyla birlikte, yeni Fotoğraflar uygulaması da yazılımın bu sürümü ile birlikte gün yüzüne çıktı.

Geliştiriciler cihazlarını OS X 10.10.3 yazılım sürümüne Mac App Store’da bulunan güncelleme aracını veya geliştirici merkezini kullanarak güncelleyebilirler.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesinin haberinde, Apple’ın yeni sürümüne göz attıklarını ve Fotoğraflar uygulamasının bahar aylarının sonuna doğru tüm kullanıcılar için yayınlanacağını belirttiler. İlk testlerde, fotoğraflar uygulamasının başlık özelliğinin mükemmel olduğu ve iCloud desteğinin harika bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.

Bilindiği üzere tüm Apple cihazlarında bulunan fotoğraflar iCloud ortamına tam çözünürlükte internet kullanılarak aktarılabiliyor ve bu fotoğraflar diler bilgisayar dilerseniz de diğer Apple cihazlarından görüntülenebilir. Wall Street’in haberinin devamında, “Fotoğraflar uygulamasının temiz, basit bir ara yüzü var ve görüntüler kendilerine daha fazla alan ayırıyor ve iOS sürümünü kullanan kullanıcılar kendilerini çok tanıdık hissedecekler” şeklinde bilgi verildi.

Fotoğraflar uygulaması ayrıca kullanıcılara fotoğrafları zamana, konuma, anlara, koleksiyonlara ve yıllara göre görüntüleme imkânını uygun olarak Fotoğraflar, paylaşılan, Albümler ve Projeler sekmelerinde gösteriyor ve tek bir tıkla optimize edilebiliyor.

Fotoğraflar uygulamasının görüntüleri şu şekilde:

Genel görünüş:

moments-photos

Fotoğraf düzenleme:

photos-editing

Fotoğraf kırpma:

photos-crop

Fotoğrafları aktarma:

photos-import

Anlar:

photos-slideshow

iCloud fotoğraf kütüphanesi iOS cihazlarda olduğu gibi OS X ortamında da 5 GB fotoğrafınızı ücretsiz olarak depolamanızı sağlarken, onun ardından aylık 20 GB alan için günlük 0,99 dolar veya aylık 1 TB alan için 19.99 dolar ücret ödemeniz gerekiyor. Tabi ki fotoğraflar uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte Apple Diyafram ve iPhoto özelliklerine son verecektir.

Buradan da görebileceğiniz üzere, Fotoğraflar uygulamasını anlatan bir web sitesi de tasarladı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir