Parmak saati geliyor (ring clock)

Giyilebilir teknoloji sanıyorum geleceğin teknolojisi olmaya aday. Akıllı saatler, kolye telefonlar, akıllı gözlükler derken şimdi de parmağa takılabilen yüzük şeklinde saatler geliyor. Ayrıca vücudumuzdaki aksesuar bolluğunu da biraz azaltabilir. Yani saatle yüzüğü aynı anda takmayı sevmeyenler ama takmak zorunda kalanlar için sanıyorum iyi bir alternatif olacaktır.

Giyilebilir teknoloji lafını artık daha fazla duyacağız. Bu anlamda da yeni bir kategori olacaktır. Konsept tasarımlar ilgi görüyor şüphesiz. Ancak sanmayın ki bunlar gerçeğe dönüşemeyecek kadar uzak. İnsan önce hayal ediyor sonrasında buna ulaşmak için çalışmalara başlıyor. Belki hemen olmuyor ama çok da bekletmiyor. Bundan 10 ay kadar önce izlediğimiz bu parmak saat, tamamen konsept bir tasarımdı. Bu teknolojiye yoğun ilgi olunca konsept proje olmaktan çıktı ve gerçekte kullanabileceğimiz bir ürün haline geldi.

ring clock parmak saati

Gönüllü teknolojiseverlerin destekleriyle üretime geçilen teknoloji bu şekilde hayat buldu. Indiegogo bağış kampanyası bu konudaki önemli bir bütçenin oluşmasını sağladı. Malzeme olarak en kullanışlı olan paslanmaz çelik kullanılmış. Ayrıca teknolojisi gereği su geçirmiyor. Üzerindeki led ile her koşulda saati okuyabiliyorsunuz. Şarjlı olan bu ürün, led kullandığı için enerji sarfiyatı gayet düşük. Şarj aparatı ile de şarj edip kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Başlıkta da belirttiğimiz gibi ürünün adı ring clock. Yani türkçesiyle “parmak saati”.

İşte ring clock videosu:

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir