Paypal Hesabı Nasıl Açılır?

İnternet alışverişinin giderek kolaylaştığı ve yaygınlaştığı bir çağda yaşıyoruz. İnternet üzerinden alışveriş yaparken satır satır formlara tüm kart bilgilerimizi doldurmak zorunda kalıyoruz. Paypal ise bu noktada bizlerin yardımına koşan, güvenliğimizi arttıran ve sadece e-mail hesabımız üzerinden kolayca ödeme yapmamızı sağlayan online bir ödeme sistemidir.

Paypal sadece internet alışverişlerinizde kullanacağınız bir sistem gözüyle de bakmayınız. Bazen küçük meblağlarda ödemeler yaparken ,bankalara çeşitli tutarlarda işlem ücreti ödemek durumunda kalabiliyoruz. Bu noktada da Paypal yardımınıza yetişiyor.

Paypal’da üç çeşit hesap türü vardır.

  1. Bireysel Hesap
  2. Premier Hesap
  3. Ticari Hesap

Kullanım amacınıza göre hesap türlerinden birini seçebilirsiniz.

Paypal’a Nasıl Kayıt Olacağım?

Siteye girdiğinizde karşınıza ücretsiz hesap açın butonu gelecektir. Sonraki aşamada yukarı da bahsettiğimiz hesap türlerinden birini seçerek ilerliyoruz ve diğer kayıt formlarının benzeri niteliğinde bir formla karşılaşacaksınız.

Bu formu doldururken e-mail ve şifre konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Bu şifre ve e-maili yapacağınız her türlü alışverişte kullanacaksınız. Yani e-mail adresiniz sizin alışveriş kimliğiniz olmuş oluyor.Üyeliğinizi tamamladıktan sonra geriye tek bir işlem kalıyor, hesabınızı bir kredi kartıyla ilişkilendirmek. Hesabınıza girdiğinizde Kullanıcı Profilibölümünde Kredi Kartı Ekleyin butonuna basıyoruz. Kartımızı tanımladıktan sonra kayıt olma işlemi tamamlanmış oluyor.

Artık alışverişlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken alışveriş sonunda ödeme şeklinizi Paypal olarak seçmek , e-mail ve şifrenizi girerek alışverişi tamamlamaktır. Ödemeyi onayladığınızda ise Paypal gerekli ücreti kredi kartınızdan kesecektir. Alışverişlerinizi ve ödeme bilgilerinizi de Paypal hesabınız üzerinden görebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir