PC Oyunları iPhone veya iPad’de Nasıl Oynanır?

Mobil cihazlar gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer etmektedir. Bizimle beraber her yere gelen mobil cihazlarımıza sayısız oyun yükleyebiliyoruz. Her oyunun her cihaza göre uyumlu sürümü bulunamayabilir. iPhone ve iPad cihazlarında oyun oynamak için yazılımında bulunan içerisinde yüklü olan IOS yazılımındaki “AppStore” ile indirme yapmak mecburiyet gibi görünmektedir. Fakat PC’de oynadığınız tüm ürünlerin iPhone ve iPad versiyonu bulunmamaktadır. Peki, PC Oyunları iPhone veya iPad’de Nasıl Oynanır? Öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bilgiler tam size göre!

Öncelikle PC ile iPhone ve iPad cihazları arasındaki bağlantıyı kurmamız gerekiyor. Aslında PC’de oynadığımız oyunu iPhone ve iPad’e yüklemeyeceğiz. Buna yansıtma işlemi denmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için PC’de NVIDIA GeForce Experience yazılımını başarıyla çalıştırıyor olmanız lazım. Tüm güncellemeleri almış olmanız önemlidir. Ardından uygulamanın arayüzünü kullanarak bir eşleştirme işlemi gerçekleştiriyoruz. Böylece iki cihaz arasındaki bağlantıyı sağlıyoruz. Eşleştirme işleminden sonra iPhone ve iPad’te oynamak istediğiniz oyunu PC’den açıyorsunuz. Şayet bağlantıda bir zayıflık veya donma hissediyorsanız yine ayarlar kısmından size en uygun optimizasyonu yapabilirsiniz. Böylece PC’de oynadığınız oyunları iPhone ve iPad cihazlarınızda da oynar duruma geleceksiniz.

Unutmamak gerekir ki cihazınız için en iyi oyun optimizasyonları AppStore tarafından yapılmaktadır. Eğer bu uygulamada oyununuz mevcut ise öncelikle onu indirmeni oyun keyfi açısından tavsiye edilmektedir. Tüm bunlara rağmen PC’deki oyununuzun tutkunuysanız yukarıda bahsedilen basit eşleştirme yöntemi ile oyun oynamaya mobil cihazınızda da devam edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir