PDF Dosyalarınızı iBook ile Okuyun

iBooks uygulaması bilindiği gibi Apple tarafından ücretsiz olarak iPhone, iPad, iPod Touch cihazlarınıza AppStore’dan yüklenebilen basit ve işlevsel bir uygulama. Ancak her nedense iDevice kullanıcıları uygulamayı kullanmadıkları gibi özellikle PDF formatındaki belgeleri okumak için farklı uygulamalara yöneliyor oysa iBooks ile gayet kullanışlı bir şekilde bu formattaki belgeleri okuyabilirsiniz. Üstelik iBooks uygulaması içerisinde ekitaplarınız dahil PDF belgeleri de kütüphane görünümlü arayüzde daha şık duracaktır. Özellikle yeni iDevice kullanıcılarının konuya yabancı olabileceklerini düşünerek bu uygulama içinde pdf dosyalarının iTunes üzerinden nasıl alınıp uygulama içinden okunabileceğini küçük bir anlatım ile paylaşmak istiyorum.

Yazımızın sonundaki Appstore bağlantısından da indirebileceğiniz iBooks uygulamasına iTunes üzerinden ekitap veya pdf dosyalarınızı basit bir şekilde atıp yönetebiliriz. Bunun için uygulamaya ilk defa dosya atılacak olduğunu varsayarsak iTunes’te “Books” isimli alanın bulunmayacağını söyleyelim. Şimdi ekitap veya pdf dosyasının cihazınıza nasıl gönderileceğini ve otomatik olarak da iTunes’te “Books” alanının oluşacağını görelim.

iBook PDF Dosyası Paylaşımı

  • İlk olarak iTunes’u açtığınızda üstteki menülerinden “File >> Add File to Library” tıklayarak bilgisayarımızda yer alan ekitap veya pdf dosyasını gösterelim. Dilersek bir klasörü ve bu klasörün içeriğini topluca “File >> Add Folder to Library” kısmından atabileceğimizi de belirtelim.
  • Resimde görüldüğü gibi seçmek istediğimiz ve iBook içine alacağımız dosyamızı bulup çift tıklıyoruz

iBook PDF Dosyası Paylaşımı.

  • Böylelikle hem iTunes içinde “Books” isimli bir alanın oluştuğunu görmüş oluyoruz hem de içerisinde az önce eklediğimiz pdf formatındaki dosyamızı görüyoruz.
  • Şimdi cihazımız ile iTunes senkronizesini yapacak ve böylelikle cihazımızdaki iBook uygulaması içine eklenmiş dosyamızı aktarabileceğiz.

iBook PDF Dosyası Paylaşımı.

  • Bağlı olan cihazımıza tıkladığımızda ana pencerede yer alan “Books” sekmesine girdiğimizde “Sync Books” işaretleyerek seçtiğimiz dosyaları cihazımız ile senkronize ediyoruz.

iBook PDF Dosyası Paylaşımı

Artık pdf dosyamız iBooks uygulamasındaki yerini aldı, şimdi pdf formatındaki kitabımıza tıklamak sureti ile okuyabiliriz.

iBook PDF Dosyası Paylaşımı

iBooks

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir