Photoshop’ta Yüz Kesme ve Taşıma Nasıl Yapılır?

1- İlk olarak montajlanmaya müsait bir fotoğrafa sahip olmanız gerekiyor. Eğer fotoğraf uygun değilse google görsel aramalarından alternatif fotoğraflar bulabilirsiniz.

2- Eğer bu tarz da bir çalışma yapmak istiyorsak iki şeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Birincisi ; fotoğraflar arasında netlik uyumu mutlaka yakın olmalı. Yani 3.1 megapiksellik kamerayla çekilmiş bir fotoğrafı HD fotoğrafın üstüne monte etmeye çalışırsak çok amatör ve kötü bir görüntü ortaya çıkar ve amaca ulaşamayız. Bir diğeri ise ; güneş açısı. Karanlıkta çekilen veya kapalı ortamda çekilen fotoğraf ile güneş ışığında çekilen fotoğrafı birleştirmeye kalkarsak da kötü bir görüntü olur. Tam olarak aynısını yakalamamız mümkün olmasa da en azından birbirine yakın netlikte olan fotoğraflar ile çalışma yapalım ki gerçekliğe mümkün olduğu oranda yaklaşalım.

3- Bir fotoğrafı başka bir fotoğrafın üstüne yapıştırmamız için kesmemiz lazım. Daha doğrusu bu kesmekten ziyade kopyalamaktır. Öncelikle photoshopta bulunan kesme aracına tıklıyoruz ve bedenimizi tamamen seçiyoruz. Nasıl seçeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. Siz seçmek istediğiniz yere tıklayın o otomatik olarak algılar ve bir bölümü seçer. Bu şekilde tıklaya tıklaya tüm bedenimizi seçelim. 

4- Seçme işlemini tamamladıktan sonra Ctrl + C tuşlarına basarak seçimi kopyalayalım ve diğer fotoğrafı açarak Ctrl + V yapalım. Yani yapıştıralım. İlk yapıştırdığınızda fotoğraf ekranın büyük bir kısmını kaplayabilir. Bu fotoğrafınızın boyutuna bağlı olarak değişebilir.

5- Yapıştırdıktan sonra Ctrl + T tuşlarına basalım ve boyutunu diğer fotoğrafa uyacak şekilde ayarlayalım. (Köşelerinden tutup aşağı ve yukarı doğru yönlendirip, ölçeklendirebiliriz.)

6- Gerekli boyutlara getirdik ama gerçekliğe daha fazla ulaşmak için ayrıntıları unutmamak gerek. Mesela yönümüz diğer insana değil de, diğer tarafa dönük oldu. Ctrl + T tuşlarına daha önce basmıştınız. Şimdi sağ tıklayın ve en altta ki ‘Yatay Çevir’e tıklayın. 

7- Yön meselesini de hallettik. Eğer bir kişi diğerinden önde gibi duruyorsa bunu da halletmek için yine sağ tıklayıp  perspektif , yamuklaştır, ve deforme et seçeneklerini kullanarak diğer insanla aynı açıda olmamızı sağlayabiliyoruz.

8 – Biraz da fotoğrafa renk katbilirsiniz. Bu montaja gerçeklik katar ve inandırıcı olur. Bunu yapmak için de öncelikle sağ tarafta ki katmanın birine sağ tıklayın ve görüntüyü düzleştir seçeneğini işaretleyin. Daha sonra üstteki menüden Görüntü -> Ayarlamalar -> Fotoğraf Filtresi’ne tıklayın. Burdaki renk menüsünden istediğiniz rengi seçin ve rengin tonunu ayarlayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir