Pinterest Türkçe dil seçeneği yayında

Artık milyonların kullandığı bir başka sosyal ağ projesi olan Pinterest‘de Türkçe dil desteğini vermeye başladı. Bu adımın bize gösterdiği; Pinterest’in Türkiye’de hatırı sayılır kullanım oranlarını yakaladığı. Bu sayede artık yerli Pinterest kullanıcıları ingilizce kullanmak zorunda kalmayacak, Türkçe ile yollarına devam edebilecekler.

Pinterest; iOS ve Android uygulamalarında Türkçe dil desteğine başladı. Mobil kullanıcılar için sevindirici bir gelişme. Bununla ilgili Matt Crystal (Pinterest Uluslararası Direktörü) bir açıklama yaptı; Türkiye’nin zengin yemek kültürü, turizmi, tarihi, seyahat yollarını, büyüyen tasarım ve moda endüstrisinin Pinterest üzerinde paylaşılan görselleriyle daha fazla insan tarafından kolaylıkla keşfedilebileceğini ve bu gelişmeyle paylaşımın artabileceğini duyurdu.

pinterest

Pinterest nedir?

Genel anlamda görsel paylaşımının yoğunlukta olduğu bir sosyal ağ’dır. İnsanlar tasarımsal fikirlerini, seyahat planlarını, satmak istedikleri ürün görsellerini vs istedikleri birçok konuda farklı görselleri bir arada toplayabildiği bir sosyal ağ projesi. Tabiki paylaştığınız görselleri diğer sosyal ağlarda (facebook, twitter vs.) paylaşabiliyorsunuz.

Son olarak Türkçe dil seçeneğini nasıl aktif edeceğinizi anlatalım: Sayfanın sağ üst kısmında isminizi tıkladıktan sonra Ayarlar (Settings) bölümüne girip, Dil Seçeneği (Language) kısmından Türkçe’yi seçmek yeterli olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir