Popüler Şarkınızı iPhone’a Zil Sesi Yapın

iPhone sahiplerinin neden hep aynı zil sesini kullandığını merak ettiniz mi? Standart iPhone zil sesi neredeyse tüm iPhone’larda değişmeden kullanılıyor. Diğer cep telefonu markalarında böyle bir durum yok. Aradaki bu farkın sebebi iPhone telefonlarının kullandığı işletim sistemi olan iOS’da zil sesi yapmanın ücretsiz olan yöntemlerinin çok da kolay olmaması.

Her iPhone kullanıcısının bilmesi gereken belli başlı konular vardır. Bunların başında istediği zil sesini ayarlayabilmek geliyor. Çok sevdiğiniz bir şarkıyı alıp, doğrudan telefonunuza zil sesi yapamıyorsunuz. En basitinden iOS’un istediği uzantı .m4r ama elimizdeki müzik parçası .mp3 oluyor.  Bu yazımızda sizlere “iPhone’da zil sesi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

AppleUzmani.net sitesi ile karşılaşalı uzun zaman oldu. AppleUzmani.net‘de Apple ile ilgili son haberleri takip edebildiğiniz gibi, aynı zamanda Apple ürünleri ile ilgili “Nasıl Yapılır?” tarzı konuları da inceleyebiliyoruz. AppleUzmani.net sitesinde yayınlanmış olan iPhone zil sesi yapma yöntemi halen en yaygın kullanılan yöntem. Bu yöntemi kullanarak siz de zil sesi yaparak, bunu iPhone’unuza yükleyebilirsiniz.

Öncelikle yapmanız gereken işlem, bir .m4r dosyası oluşturmak. Bu dosyayı doğrudan oluşturabileceğiniz gibi, online araçlar kullanarak da, herhangi bir .mp3 dosyasını .m4r haline de getirebiliyorsunuz. Daha sonra da bu ses dosyasını 40 saniye olarak kısaltmanız gerekecek. Çünkü iOS platformu, en fazla 40 saniyelik ses dosyalarından zil sesi yapımına izin veriyor. Son olarak da bilgisayarınıza yükleyeceğiniz ücretsiz bir transfer programı ile işlemi tamamlayabiliyorsunuz.

iPhone zil sesi oluşturma işlemleri başlangıçta zor gibi görünse de, bir kez yaptıktan sonrası çok kolay. 1 dakika’dan kısa sürede tüm işlemleri bitirebiliyorsunuz. Size gerekenler ise; iTunes kurulu bir bilgisayar ve internet bağlantısı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir