Retina Ekran Yeni MacBook Pro’lar Sahaya İniyor

2012 Apple Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2012) kapsamında düzenlenen etkinlikte gözler Retina Ekran‘a kavuşan yeni MacBook Pro‘lar üzerindeydi. Tabi yeni ürün duyurusu sonrası beklenen en doğal gelişme Apple severlerin tanıtılan ürünlere ne zaman sahip olabileceği merakı ile Apple Store’ların önünde toplanmış olmaları. Apple pazarlama kıdemli başka yardımcısı Phil Schiller WWDC’de sahnedeyken ürünlerin hemen sevk edilecek olduğunu söylemesi üzerine Apple Store’lara gidenler ürünlere 2-3 hafta sonra ancak sahip olabileceklerini öğrendiler. Tanıtım ertesi kapılarını müşterilerine alkışlarla açan Apple Store satış elemanları müşterilerini bu anlamda hayli şaşırtmış görünüyor. Sonuçta satın alabilecekleri Retina Ekran MacBook Pro‘lar yoktu.

Retina Ekran MacBook Pro

Henüz Apple tarafından bunun bir nakliye sorunundan mı yoksa koordinasyon’da yaşanan bir iletişim eksikliğinden midir bilinmez ancak yeni MacBook’lar 15 günden önce dağıtıma çıkamayacak. Gerçi Amazon 5$ indirimli olarak Retina Display Macbook Pro‘yu listeledi ancak sadece ön sipariş olarak almakta.

15.4-inç Retina Ekran, 2880×1800 çözünürlük ve 220 ppi içeren model baz alındığında 2,3 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 8GB bellek ve 256GB modelinin fiyatı 2.199 $ olarak belirlendi. Aynı ürünün 512GB’lık modelinin fiyatı da 2799$ olmasının yanında 2.6GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci ile geliyor.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir