Retina Ekranlı Yeni MacBook Tanıtıldı

Apple’ın Spring Forward etkinliği bilindiği ve daha önce belirttiğimiz üzere San Francisco’da bulunan Yerba Buena Center for Performing Arts merkezinde yapıldı ve Apple CEO’su Tim Cook Apple’ın kendi kendiyle yarıştığını ve diz üstü bilgisayarı yeniden keşfettiklerini belirtti ve eline aldığı 0,92 kg ağırlığındaki ve Gümüş, Uzay Grisi ve “Çarpıcı Altın” renklerinde satışa sunulacak olan yeni MacBook’u tanıttı.

12 inç ekrana boyutuna ve 2304 x 1440 piksel Retina ekrana sahip olacak olan yeni MacBook, daha iyi resimler ve %30’a kadar daha az enerji tüketimi ile gerçekten diz üstü bilgisayarı yeniden keşfettiklerini kanıtlar nitelikte. Trackpad, (normal bilgisayarlarda touchpad) yeni adıyla Force Touch trackpad  mekanik dizaynı ve Apple Watch’tan gelen dokunsal motoru ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Trackpad üzerinde ayarlanabilir tıklama hissi yaratılmış, daha önemlisi güçlü tıklama, dokunma veya standart dokunma arasındaki farkı ayırt edebiliyor. OS X üzerinde parmak hareketleri güçlü tıklamanın avantajlarını almış ve sensörler sayesinde farklı tıklama hareketleri yapabiliyorsunuz.

Örneğin, video izlerken trackpad’e sert bir şekilde bastırdığınızda, izlediğiniz video daha hızlı hareket edecektir.

MacBook’un iç aksamına göz attığımızda, son gövde yapısı ve en önemlisi %67 oranında ufaltılmış olan ana kartı ile fansız dizaynı göze çarpıyor.

Yanlış okumadınız, yeni MacBook fan olmadan süper sessiz bir şekilde çalışıyor.

new-MackBook-anakart

Cihazda Intel’in yeni 14 nanometrw Intel Core M çip saatli 1.1 GHz işlemcisi var fakat daha hızlı bir çiple hızlandırılabilir gibi görünüyor. Apple bu bilgisayarın bataryasını çok ince tasarlamış ve bu sayede boyuttan tasarruf edilmiş. 24 saatlik performansta %35 daha fazla kapasiteye sahip olması da selefine oranla ne kadar avantajlı olduğunun göstergesi.

new-macbook-pil

Apple’ın açıklamasında, dünyanın en verimli enerji kullanan dizüstü bilgisayarı olarak tanımlanıyor.

Apple’ın dünya çapındaki pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller sözü aldığında, bu bilgisayarın “her açıdan gerçekten mükemmel” göründüğünü söyledi.

“0,92 kg ağırlıkla Apple tarafından şimdiye kadar yapılmış en ince bilgisayar.”

macbook-vs-air

Kalınlık noktasında ise, 18.3 mm’lik MacBook Air’in karşısında 13.1 mm tasarımıyla %24’lük bir tasarruf sağlanmış. “Mükemmel bir fark.”

new-macbook-fiyat

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir