Rus iPhone’u YotaPhone 2

Rusya tarafından geliştirilen YotaPhone 2 geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Ön yüzünde bulunan dokunmatik ekranının yanı sıra, arka yüzünde bulunan e-ink ekranıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başaran YotaPhone 2, bu özelliği sayesinde bildirimlerin daha pratik olarak görünmesini sağlarken, diğer akıllı telefonların aksine düşük enerji sarfiyatı sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaşabileceğe benziyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Android 4.4.3 işletim sistemine sahip olan YotaPhone 2, 2.2 GHZ hızınd Qualcomm Snapdragon işlemcinin yanı sıra 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama kapasitesinin yanı sıra kablosuz şarj edilebilme özelliğine sahip 2500 mAh batarya ve Bluetooth 4.0 ve NFC özellikleriyle adından sıkça bahsettirecek gibi görünüyor. Bu özelliklerin yanı sıra cihazın arka yüzünde 8 megapiksel, ön yüzünde de 2 megapiksel kamera bulunmakta.

Cihazın ön yüzünde bulunan ekran 5 inç boyutunda ve full HD çözünürlüğe sahip ve çizilmelere karşı özel tasarlanmış olan Gorilla Glass 3 ile kaplanmış. YotaPhone 2’nin arkasında bulunan e-ink ekran ise 4.7 inç boyutunda ve 960×540 piksel çözünürlük sunmakta. Arka ekranın kullanılması durumunda kullanıcılara 5 güne kadar pil kullanım süresi vaat eden bu akıllı telefon bu özelliği sayesinde türdaşlarına açık ara fark atmayı hedefliyor.

yotaphone-2

YotaPhone 2 modelinin satış fiyatı Rusya’da 32990 dolar olarak belirlenmiş ki bu da günümüz kurlarıyla yaklaşık 612 dolar yani yaklaşık olarak 1380 Türk lirasına tekabül ediyor. YotaPhone 2’nin 2015 öncesinde 20 Avrupa ülkesinde daha satışa sunulacağı, 2015 yılı içerisinde de Kanada, Güney Amerika, Çin ve Asya Pasifik bölgesinde satılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Wall Street gazetesinin haberine göre geçtiğimiz günlerde Rus lider Putin tarafından Çin Lideri Xi’ye bu cihazdan bir adet hediye edilmiş. Çin Lideri de bu jesti telefonu inceledikten sonra bir video yayınlayarak teşekkürle karşılamıştı.

putin-telefon

Bu arada dipnot olarak paylaşmakta fayda var, YotaPhone 2 cihazını üreten firmanın %25 ortaklığı Rusya hükümetinde bulunmakta ve bu da bu cihazın Rusya tarafından dinleniyor olabileceği şüphesini ortaya çıkarmakta.

Son olarak e-ink ekran teknolojisinden kısaca bahsedelim. E-ink ekran ışığı yansıtan yüklü elektrik parçacıkları kullanan ve bu sayede arka planda ışığa ihtiyaç duymadan kâğıt baskısına benzer sonuçlar veren bir panel teknolojisi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir