Rusya’da Uygulamalara Zam Geliyor

9to5Mac sitesinin haberine göre, 145 milyon kişinin yaşadığı Rusya ve bazı diğer ülkelerin para birimi olan Rus Rublesi fiyatlarının düşüşe geçmiş olması sebebiyle Apple App Store fiyatlarını Rusya’da arttırma yoluna gidecek.

Dalgalanan döviz kurları nedeniyle negatif yönde seyir gösteren online satışlardan sonra, Apple’ın sanal marketi de Rusya’nın ekonomisinden kaynaklı bu problemden nasibini aldı.

Rus rublesi ve hatta ülkenin ekonomisi birkaç aydır bir duraklama aşamasında ve bunun en büyük sebebi düşen petrol fiyatları ki bu da Rusya’nın Kırım üzerindeki baskısından dolayı Avrupa ve Amerika’nın yaptırımlarından kaynaklanan bir durum.

Apple-email-rusya

Fiyat artışlarının sonucu olarak, App Store’daki başlangıç fiyatı olan 99 cent bundan böyle 62 ruble olarak belirlendi.

Apple’ın geliştiricilere yolladığı elektronik postada, “Rusya App Store’da Uygulamalar ve uygulama içi satın almalarda kur değişikliğinde artışa gidildiği” ibaresine yer verildi.

Elektronik postanın devamında ise uygulamanın ücretlendirme bölümünde yer alan iTunes Connect üzerindeki Uygulamalarım kısmındaki ücretlendirme matrisini güncelledikleri bilgisine yer alıyor. iTunes Connect nedir diye soracaklar için; iTunes üzerinden geliştiricilerin uygulama içeriklerini, market detaylarını vs güncelledikleri web servisi.

Son iki günde dolar karşısında %19’lar oranında düşüş yaşayan ruble son on altı yılın en kötü zamanlarını geçiriyor desek yanlış olmaz.

Apple’ın e-posta notlarına baktığımızda da görebileceğimiz üzere şirket döviz kurlarındaki değişiklikleri göz önünde bulundurarak fiyatları periyodik olarak düzenleyeceğini belirtiyor.

Apple ruble dalgalanması üzerinde bir tep uygulama fiyatlarıyla oynamak suretiyle çalışmıyor şöyle ki, geçtiğimiz Kasım ayında Cupertino firması Rusya’da iPhone 6 fiyatını %25 oranında arttırmıştı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir