Ryan Petrich Yeni Önbellek Temizleme Tweakını Yayınladı

Eğer Ryan Petrich’in beta reposunu Cydia’da kaynaklarınız arasına eklediyseniz, büyük ihtimalle CacheClearer isimli yeni bir jailbreak tweakının repoya düştüğünü görmüşsünüzdür. http://rpetri.ch/repo adresini kaynaklarınıza ekleyerek Petrich’in reposunu görebilirsiniz. Ücretsiz olarak bu repoda bulunan bu tweak, Ayarlar uygulamasının Kullanım menüsünü kullanarak uygulamaların önbelleklerini temizlemenizi sağlıyor. CacheClearer tweakının en güzel yanı bu tweakın sanki iOS’un kendi parçasıymış hissiyatı oluşturuyor olması. Eğer uygulama önbelleklerini yönetmekle ilgili şık birşeyler arıyorsanız CacheClearer tweakına mutlaka bir göz atmalısınız.

CacheClearer tweakını kurduktan sonra Ayarlara girdiğinizde herhangi bir ayar ekranı ile karşılaşmayacaksınız. Bunun yerine Ayarlar > Genel > Kullanım > Alanı Yönet kısmında uygulamalarınızın listesini göreceksiniz. O ekranda önbelleğini temizlemek istediğiniz uygulamayı seçtikten sonra “Clear App’s Cache” (Uygulamanın Önbelleğini Temizle) seçeneğine dokunarak o uygulamanın önbelleğini temizlemiş olacaksınız. Bunu yaptıktan sonra, önbelleğin temizlenmesi için bir süre beklemeniz gerekmekte. Uygulamanın önbellek boyutuna göre bu süre değişiklik gösterebiliyor.

Önbelleğinizin temizlenmesinin ardından, ekranda beliren pop-up kutucuğunda önbelleğin temizlenmesiyle birlikte ne kadar alandan tasarruf ettiğinizi görebilirsiniz. Örneğin ben Instagram uygulamasının önbelleğini temizledim ve 248 MB alandan tasarruf etmiş oldum ki bu rakam çok iyi.

CacheCleaner-Reset

Önbelleği temizlediğiniz ekranda ek olarak eklenmiş olan Reset butonunu göreceksiniz. Bu reset butonuna dokunmak suretiyle uygulamanızı sıfırlayacak, daha basit bir deyişle uygulamayı ilk kurduğunuz zamana götüreceksiniz.

CacheClearer tweakı Ryan Petrich’in beta reposunda mevcut ve sadece önbellekleri temizlemek değil, aynı zamanda uygulamalarınızı ilk kurduğunuz günkü varsayılan haline getirebilmeniz için de mükemmel bir eklenti.

Sizler CacheClearer tweakı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir