Sabit Başlık ve Seo

Hepimizin bildiği gibi Joomla içerik yönetim sistemi olarak başlıklar dinamiktir ve her sayfayı gezdiğinizde tarayıcı adres satırında gezilen sayfanın başlığı gösterilir. Kimi zaman bu dinanizm içinde belirlediğiniz bir başlık yazısının sabit olarak her içerikte yer almasını isteyebilirsiniz. Örneklendirmek gerekirse eğer “Joomla Seo Yapalım” başlıklı bir yazımız olsun diyelim. Yazımızı tıklayıp içeriğe gittiğimizde tarayıcı başlığında “Sitemizin Adı + Joomla Seo Yapalım” yer alacaktır. Tabi biz bunun gibi tarayıcıda ayrıca belirlenen bir yazının yer almasını sağlayabilirsiniz.

Bunun için yapmamız gereken son derece basit bir düzenleme olacaktır, joomlanın çekirdek kodlarında değişiklik yapacağımız için joomlayı bir üst sürüme güncellediğinizde bu değişikliğin yok olacağını da her zamanki gibi belirtmekte yarar var. Şimdi dilerseniz sabit yazıyı tarayıcı adres satırında nasıl göstereceğimizi izah edelim;

libraries/joomla/document/html/renderer/head.php dosyasını açalım ve aşağıdaki satırı bulalım;

$strHtml .= $tab.'<title>’.htmlspecialchars($document->getTitle()).'</title>’.$lnEnd;

Bu kod satırını aşağıdaki kod ile değiştirelim;

$strHtml .= $tab.'<title> Joomla Seo – ‘.htmlspecialchars($document->getTitle()).'</title>’.$lnEnd;

Burada yapmış olduğumuz değişiklik “Joomla Seo” kelimesini başlık kısmına eklemiş olduğumuzdur. Yani bu yazılan ifade tarayıcıda önce yazacak, arkasından da girilen içeriğimizin başlığı yer alacaktır. Böylelikle sabit olarak eklenmiş bir başlığımız olacak. Bilindiği gibi <title> kısmı arama motorlarınca en çok önemsenen ve ilk olarak alınan kısımdır ki seo için gerek görülürse bu şekildeki bir kullanım ile özellikle sitenizi özetleyecek olan bir kelime veya kısa cümleyi bu şekilde sizler de yazarak kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir