Safir ekranlı iPhone için deneme üretimi

Apple, özellikle iPhone için gelecekte Safir ekran camı kullanmayı planlıyor. Bununla ilgili alınan patentler ve ikili çalışmalar konunun ciddiyetini ortaya koyuyor. Cam konusunda dayanıklılığı en üst seviyeye çıkarmak isteyen Apple’ın deneme üretimlerine başladığı iddia ediliyor. İddiaya göre Apple’ın montaj ortağı Foxconn‘da 100 ürünlük deneme üretimlerine başlandı.

Apple küçük sayıdaki üretimler üzerinden deneme çalışmalarına başlamış. Hatta MacRumors‘un fısıltılarına göre safir için tedarik anlamında çalıştığı şirketler; Synopsys ve Bern Optik‘in son zamanlarda ekipman anlamında yeni arayışları içerisine girdikleri ve yeni makineler için araştırma yaptıkları da gelen bilgiler arasında. Yeni yatırımlarla safir kesme makineleri alımları yapmak için kolları sıvamışlar. Bu söyletiler ve bilgiler de Apple’ın safir ekran camı üretimi konusunda çok ciddi yatırımlar yaptığının göstergesi.

apple safir cam

Safir ekran camı üretimi konusunda ilk duyumlarımızı haber yapmıştık. Konuda ayrıca safir ekranın neden cazip olduğunu ve apple’ın ilgisini çektiğine de değinmiştik. Tekrardan vurgulamak gerekirse safir ekran camı, hali hazırda kullanılan dayanıklı cam corning gorilla glass‘a oranla 2,5 kat daha dayanıklı.

Arizona Mesa tesisleri için safir cam üretim tesisi kurulacağı iddiası da vardı. Sonraki söylentiler de birçok iPhone ve iPod parçası üretimi için kullanılacak bir tesis olduğu yönündeydi. Bakalım safir cam neler kazandıracak cihazlara.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir