Eyvah Sahte Uygulama Satın Aldım

AppStore’da sahte uygulamalar diye tabir ettiğimiz ve kullanıcıyı yanıltan uygulamalar hızla çoğalmış durumda. Aslında yüklemek istediğiniz uygulamadan farklı bir uygulamayı yüklüyor ve satın almadan önce gördüğünüz ile satın aldıktan sonra gördüğünüz uygulama arasında dağlar kadar fark olduğunu anlıyorsunuz. Süslü bir kaç resimle sizlere sunulan uygulama aslında bir hiç. Peki bunun önüne nasıl geçebilirsiniz? Elmadoktoru.com olarak sizlere yol göstermesi açısında bu konu hakkında bir kaç bilgi paylaşalım ve paranızı nasıl geri alabileceğiniz konusunda yardımcı olalım istedik.

AppStore sahte uygulam satın aldım

  • Sahte uygulamalar genellikle 0.99$ olarak satılmakta. Artık TL sistemine geçtiğimiz için şu an 1.79 TL olarak belirtebiliriz. Bu ücretlerden farklı olarak satılanlar var ama genellikle bu fiyat düzeylerinde seyrediyor.

  • Sahte uygulamaları anlamnız için yapmanız gereken ilk şey yorumları okumak. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. O da, uygulama sahiplerine verilen ve o programı ücretsiz indirilmesini sağlayan “promo code” olarak tabir ettiğimiz promosyon kodları. Bu kodlarla kendi uygulamalarını ücretsiz olarak indirip, bu uygulamayı satın almaya özendirici yorumlar yapılıyor. Bunun için indireceğiniz uygulamanın sahte olduğunu düşünüyorsanız mutlaka, geliştirinin daha önce yapmış olduğu uygulamaları ve yorumları kontrol edin.

  • Uygulamaya yorum yapan kişilerin profillerini kontrol edin. Kullanıcı profillerini görerek, kolaylıkla sahte bir profil mi yoksa gerçek bir profil mi anlayabilirsiniz.

Eğer, tüm bunlara rağmen sahte bir uygulama satın aldıysanız çok fazla dert etmeyin. Programı Apple’a şikayet ederek hem programın mağazalardan kaldırılmasını sağlayabilir hem de paranızı kısa sürede geri alabilirsiniz. Bunun için satın alma geçmişinizden, sahte olduğunu anladığınız uygulamayı sahte olduğuna dair rapor ederek hem uygulamaya ödediğimiz paranın iadesini alıyor hem de mağazadan kısa sürede kaldırılmasını sağlayarak diğer kullanıcılarında aynı duruma düşmesini önlüyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir