Samsung, Apple’ın Passbook’unu kopyaladı

iOS 6 ile birlikte Apple cihazlarına giren Passbook, her ne kadar Türkiye sınırları içerisinde aktif olarak kullanılamıyor olsa da yurt dışındaki Apple kullanıcıları için olmazsa uygulamalar arasında yerini almış durumda. Türkiye’de THY ve Atlasjet gibi bir kaç yenilikçi firma, uçak biletlerini Passbook’a eklenebilir duruma getirmiş olsa da şirketlerin Passbook’a gereken önemi vermesi biraz daha zaman alacak gibi. Ancak şimdilik bizi ilgilendiren şirketlerin Passbook politikaları değil.

Çarşamba günü (dün) Samsung, kendi mobil cüzdan uygulamasını tanıttı. Apple’ın Passbook’uyla aynı işleve sahip olan uygulamanın adı Samsung Wallet. Tıpkı Passbook gibi uçak biniş kartlarını, indirim kuponlarını ve sair biletleri tek bir platformda saklayabilen uygulama, barkod okuma özelliğine de sahip. Ve yine tıpkı Passbook’ta olduğu gibi Samsung Wallet’da uçağınız rötar yaptıysa, katılmak istediğiniz konser ertelendiyse size anlık bildirim gönderebiliyor. Tüm bu özellikleri Passbook’tan esinlenmiş olan Samsung Wallet, logosuyla da Passbook’tan bir hayli ilham almış gibi.

passbook-vs-samsungwallet

Henüz beta sürümünde olan Samsung Wallet’ın işleyiş şeması ise şu şekilde.

walletapi

Ayrıca Samsung, geliştiricilerin Wallet uyumlu uygulamalar geliştirmesi için Developer sayfasında dökümanlar ve kaynak dosyaları yayımlamaya başlamış bile. Şimdiden hotels.com, booking.com ve Lufthansa gibi büyük firmalar Samsung Wallet’a entegrasyon çalışmalarına başlamış durumdalar.

Samsung’un elindeki en büyük kozlardan birisi olan, ancak son kullanıcı tarafından pek de kullanılmayan NFC (Near Field Communication) teknolojisi; Samsung Wallet uygulamasında kullanılmıyor. Bunun yerine barkod uygulamasını tercih etmişler. Ancak dün Barselona’da yapılan basın toplantısında NFC teknolojisinin, Visa Paywave ile güçlerini birleştirmesi kararı alındığı açıklandı. Avusturya’da kullanılmaya başlanacak olan “temassız ödeme yöntemi” sayesinde ilerde telefonlarımıza dokunarak ödeme gerçekleştirme hayatımıza yerleşecek gibi. Kim bilir, belki bir gün Türkiye sınırları içerisinde de yenilikçi firmalar mobil cüzdan uygulamalarına ayak uydururlar.

Son olarak, hemen aşağıda bulunan Samsung Wallet’ın tanıtım videosunu izleyebilir ve videonun altında dönen Apple – Samsung kullanıcı savaşlarına göz atabilirsiniz.

Öncelikle Apple’ın akıllı konuşan asistanı Siri‘yi S-Voice ismiyle kopyalayan Samsung, şimdi de Passbook’un işlevsel anlamda aynısını yapınca Apple kullanıcılarının bir hayli tepkisini çekmiş durumda.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir