Samsung Galaxy Gear tanıtıldı

IFA 2013 etkinliği dün Berlin’de düzenlenmişti. Birçok teknoloji markasının gövde gösterisine sahne olmuş ve teknoloji dünyasına birçok yeni ürün kazandırılmıştı. IFA 2013’e damgasını vuran Samsung iki ürünüyle ön plana çıktı. Birisi Galaxy Note 3 ki buna dair yazımızı paylaşmıştık, ikincisi ise giyilebilir teknoloji dalında bir üründü.

Giyilebilir teknoloji alanında ismi son birkaç yıldır dillerde olan akıllı saat teknolojisine Samsung Galaxy Gear adıyla giriş yaptı. Oldukça merak edilen ürün dün Berlin’de teknoloji takipçilerinin beğenisine sunuldu.

Cihaz hakkında akla takılabilecek soruların cevaplarını da şu şekilde verelim. Sanıyorum daha net ve anlaşılır olacaktır.

samsung galaxy gear

Galaxy Gear akıllı saat ne zaman satışa sunuluyor?
25 Eylül’de 149 ülkede satışa sunulması planlanıyor

Sansung akıllı saat fiyatı nedir?
Amerika satış fiyatı 299 dolar. Diğer ülkelerde kaçtan satılır henüz net bir rakam yok. Özellikle ülkemizde bu fiyattan biraz daha pahalıya satılacaktır. Tahminen ülkemizde 800-900TL civarında satışa sunulur.

Samsung Galaxy Gear akılı saat özellikleri
1.63 inç 320×320 piksel çözünürlüğünde süper AMOLED ekran
Gelecek güncellemeyle Galaxy ailesi üyeleriyle bağlantı
gelen bildirimleri, mesajlar, aramalar ve e-mail kontrolü

Galaxy ailesine mensup cihazlarla senkronize olduktan sonra cihazınıza gelen tüm bildirimleri saatinizin ekranından görebileceksiniz. Pil tüketimi açısından cimri sayılabilecek bir batarya ömrü sunuyor. Ayrıca akıllı telefonunuzu sık sık çıkarı gelen bildirimleri görmeye çalışmanızı engelleyeceği için, diğer cihazlar için de pil tasarrufu vazifesi yapabileceği belirtiliyor.

Galaxy Gear yanında 12 uygulamayı da getiriyor. Bu uygulamalar Atooma, Banjo, Evernote, Glympse, eBay, Line, MyFitnessPal, Path, Pocket, RunKeeper, TripIt, Vivino Wine Scanner şeklinde. Uygulamaların birçoğunu android ortamından tanıyorsunuz. Diğerleri hakkında da kısa bilgileri internetten bulabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir