Samsung Galaxy Note 4’te Yamuldu

Geçtiğimiz haftalarda, belki de karalama kampanyası diyerek tanımlayabileceğimiz şekilde, “iPhone 6 yamuluyor”, “iPhone 6 kurşun geçiriyor” gibi haberler sık sık karşımıza çıktı. Bir şeye çok fazla yüklendiğiniz zaman illa ki yamulur veya kırılır.  Bunu ispatlamak isteyen “deneyci” arkadaşlar ellerine aldıkları Samsung Galaxy Note 4’ü güç uygulamak suretiyle yamultmuşlar ve bunu da videoya çekmişler adını da “bükülme testi”  koymuşlar.

note-4-egilme

Unbox Theraphy adlı bir hesaptan Youtube’a yüklenen videoda, iPhone 6 Plus dâhil birçok cihaza daha önce de bükülme testleri uygulanmıştı. İlk “bükülme testi” geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanmış, bunun akabinde yukarıda da belirttiğimiz üzere birçok saçma test internet aleminde dolaşır olmuştu. Hatta bu olay sadece mobil cihazlarla sınırlı kalmayıp, pahalı “şey”lerin bükülebilmeleri için ne kadar güç sarf edilmesi gerektiğini gösteren birçok video çekilmişti. İlk gördüğümüz video, iPhone 6 Plus ile Samsung Galaxy Note 3 karşılaştırması olmuştu. Şimdi de sıra Galaxy Note 4’e geldi.

Video’da, Unbox Therapy tarafından birçok nota yer veriliyor ve özellikle bu bükülme testinin resmi bir olay olmadığı belirtiliyor ve bir cihazın bükülebilmesi için iki elle ne kadar güç harcandığına dair bilgiler yer alıyor. Videoda, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S3 modelinin bükülme testinde oldukça başarılı olduğu ve bükebilmek için çok fazla güç sarf edildiği ve bundan dolayı Galaxy Note 4’ten çok fazla beklentileri olduğu belirtildi.

Aşağıdaki videoyu izlediğinizde, beklentilerin aslında pek de yanlış olmadığını anlayacaksınız. Daha önce izlediğimiz videoların aksine, telefonu bükmeye çalışan kişinin ellerinin ne denli kızardığını ve titremeye başladığını fark edeceksiniz.


Sonuç olarak, gücün karşısında hiçbir şeyin duramayacağını, ne kadar sağlam olursa olsun mobil cihazlarımızın bükülebileceğini görmüş olduk.
Yorum sizin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir