Samsung Galaxy Note 8 çıkış tarihi, özellikleri ve söylentiler

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Galaxy Note 7 faciası dünya teknoloji tarihine geçerken, Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Note 8 modeliyle bozulan imajını düzeltmeyi ve sevenlerinin gönlünü almayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde amiral gemisi telefonlar Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus resmen satışa sunulurken, sırada Samsung Galaxy Note 8 var ve şimdiden elimizde bazı bilgiler, söylentiler mevcut.

Kısa kısa Samsung Galaxy Note 8;

Nedir? Samsung’un sıradaki amiral gemisi phablet telefonu.

Ne zaman çıkacak? Muhtemelen 2017 yılının sonbahar aylarında satışa sunulacak.

Ne kadara satılacak? Note 7’nin fiyatı göz önüne alınırsa, ondan bir miktar daha pahalı olacağını düşünüyoruz.

Samsung Galaxy Note 8 Çıkış Tarihi

Samsung şimdiye kadar Galaxy Note 8’in 2017 yılı içinde çıkacağını zaten doğruladı, yani bu kesin. Her ne kadar firma ayrıntılara girmese de, sonbahar aylarınd S Pen’in çıkması bekleniyor. Ayrıca Note 7’nin de geçen sene Eylül’de çıktığını hatırlarsak, yeni Galaxy Note 8 için Eylül-Ekim ayları doğru tahmin olacaktır.

Peki daha erken gelebilir mi? Tabii ki. Özellikle Samsung, Note serisinin eksikliğini ciddi anlamda çekiyor ve telefonunu çıkış tarihini de bu sebeple daha erkene alabilir.

Samsung Galaxy Note 8 Özellikleri

Diğer Note serilerinde olduğu gibi, Samsung Galaxy Note 8’de de yine ‘şaheser’ bir ekran paneli bekliyoruz. Muhtemelen 4K çözünürlükle ve 6.4 inç ekran boyutuyla gelecek olan yeni Note telefonu, yüzde 99 tahminle OLED ekrana sahip olacak.

Yine cam ve metal kasadan oluşmasını beklediğimiz Samsung Galaxy Note 8’te S8 serisinde bulunan 12MP çift lensli kamera sensörünün kullanılması olasılıklar dahilinde fakat ufak bir geliştirme de söz konusu olabilir.

Phablet modelinin büyüklüğü ve yüksek teknolojisi göz önüne alınınca, Samsung Galaxy Note 8’te en azından 3500mAh boyutunda bir kamera bekleniyor. Asus Zenfone Max’teki 5000mAh gibi bir batarya olmasa da, ona yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Tabii Note 7 faciasının ardından Samsung bu sefer batarya konusunda daha dikkatli olacaktır.

Samsung Galaxy Note 8’te ABD’de Qualcomm Snapdragon 835 ve Avrupa’da da kendi işlemci çipseti Exynos 8895 kullanılması olası. Ayrıca RAM miktarı da 4GB’dan 6GB’a yükselebilir. Ayrıca büyük ihtimalle de Android Nougat işletim sistemi olacak.

Samsung Galaxy Note 8 Fiyatı

Samsung Galaxy Note 8, S8 Plus’a yakın özelliklere sahip olsa da şüphesiz daha güçlü bir cihaz. Bu sebeple de fiyatının ondan bir miktar pahalı olmasını bekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir