Samsung Galaxy S4’ü Tanıttı

Merakla beklenen Samsung Galaxy S4 sonunda kullanıcılara tanıtıldı. Diğer Android tabanlı mobil cihazlardan ayrılan ve Apple2ın en büyük rakibi olan Samsung, Galaxy S4’ün çıkması ile birlikte piyasayı oldukça hareketlendirecek gibi görünüyor.

galaxy-s4-1-

Samsung’un yeni nesil cep telefonunun çıkmasını neden dört gözle beklediğimizi herkes anlayabilir. New York’ta Unpacked etkinliği ile birlikte tanıtılan Galaxy S4 lansmanından dişe değer ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

Telefonun ayrıntılarına girmeden önce lansmanla ilgili bazı bilgiler vermekte fayda olacağını düşünüyoruz.  Lansmanda Broadway gösterisi, farklı eğlenceler, balerinler ve dansçılar yer aldı. Hâtta öyle ki, lansmanın yapıldığı yerde telefon tanıtımı yapılmıyor, eğlence gösterisi yapılıyor sanılabilir.

Galaxy S4’e bakacak olduğumuzda, birçok söylentinin doğru olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun görüntüsü Galaxy S3’e benziyor fakat 441 ppi 5 inç Super Amoled ekran bulunuyor S4’te. Öte yandan, telefonun satılacağı bölgeye göre değişecek olan Exynos 5 veya Snapdragon S4 Pro işlemci kullanılacak.

Samsung Galaxy S4’te 13 megapiksel arka kamera ve 2 megapisel ön kamera bulunuyor. Ayrıca 2 GB Ram ile birlikte 13, 32 ve 64 GB hafıza seçenekleri bulunuyor. Tabi ki diğer Samsung modellerinde bulunduğu gibi SD kart girişi de mevcut. Galaxy S4’te 2600 mAh batarya, LTE desteği ve 8 adet sensör bulunuyor. Bu sönsörlerin içinde kızılötesi, sıcaklık ve adım sayacı gibi alıcılar mevcut.

galaxy-s4-3

Cihazın donanımları bu şekilde. Yazılım olarak bakıldığında ise, bir düzene özellik mevcut. Örneğin göz kaydırma, çift kamerayı aynı anda kullanabilme gibi özellilker Galaxy S4’ü bir adım öne çıkarıyor. Tabi ki henüz deneme fırsatı bulamadık fakat göze çarpan bazı özellikleri aşağıda sıralayabiliriz.

  • İçerisinde bulunan S Translator sayesinde 9 dil anlama özelliği bulunan S4’te, konuşmayı yazıya, yazıyı da konuşmaya çevirme özelliği bulunuyor. Hâtta fotoğraflardaki yazıları da çevirme özelliği bulunuyor.
  • Çift kamera desteği sayesinde iki kamerayı aynı anda kullanabiliyorsunuz. Şöyle ki, arka kamera ile fotoğraf veya video çekerken aynı anda aynı görüntüye ön kameradaki görüntünüzü de ekleyebiliyorsunuz.
  • Göz izleme seçeneği sayesinde sayfaları izlerken gözünüzü takip ederek sağa sola veya aşağı yukarı sayfayı ilerletmenize olanak sağlıyor. Hâtta ve hâtta, video izlerken gözünüzü farklı bir tarafa çevirdiğinizde videoyu durduruyor olması da mükemmel bir özellik olarak göze çarpıyor.
  • Air View özelliği sayesinde, telefona daha az kullanarak hava hareketleriyle menüler ve içerikler arasında rahatlıkla geçiş yapabileceksiniz.
  • S Health özelliği ile de S4’ün 8 adet sensörü aracılığıyla fitness programınızı takip edebilirsiniz. Aslında bu telefonunuzda Jawbone Up veya FitBit uygulamalarının yaptığı işi yapıyor.

Öte yandan lansmanda tanıtılan daha başka birçok özellik mevcut tabi ki ama dişe değer özellikleri yukarıda belirttik. Tüm detaylı Galaxy S4 özelliklerini görebilmek ve detaylı olarak incelemek isterseniz The Verge internet sitesini takip edebilirsiniz. Tabi ki İngilizce bilmeniz şart.

İncelemek isterseniz aşağıdaki videoları seyredebilirsiniz:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir