Samsung Galaxy S6’da iPhone Benzeri Touch ID’mi Geliyor?

Doğrulanmamış bir kaynaktan alındığı belirtilen SamMobile tarafından yapılan bir habere göre, Samsung’un yakında gelecek olan Amiral Gemisi olarak adlandırabileceğimiz Galaxy S6 akıllı telefonunun, Apple’ın Touch ID modelini temel alarak geliştirdiği çok daha akıllı bir parmak izi okuma teknolojisiyle, -kullanıcıların parmak izini ana ekran tuşunun üstüne koymak suretiyle okuyacağı şekilde- geleceği bildirildi.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan Galaxy S5 modelinde getirilen parmak izi okuma teknolojisi bazı eleştirilere maruz kalmıştı, bunun nedeni de kullanıcıların parmak izini eklerken ana ekran tuşu üstünde kaydırmaları gerektiği hususuydu. Bu sebepten dolayı bu özellik kalite açısından pek övgü almamıştı çünkü yanlış ve güvenilmez bir performans sergilemekteydi ve bu konu da kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı.

“Son derece güvenilir kaynaklar”dan alıntı yapıldığı belirtilen haberde, Samsung’un yeni jenerasyon Galaxy S serisinde Huawei Ascend Mate 7, iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus cihazlarında olduğu gibi dokunma tabanlı bir sensor bulunacağı iddia edildi.

Apple’ın Touch ID parmak izinin bilindiği üzere en iyi yanlarından bir tanesi parmak izinizin tamamını kaydetmesi ve Samsung’un aksine kaydırma hareketiyle kayıt yapmıyor olmasından dolayı mükemmel performans sağlıyor olması.

Samsung’un yeni geliştirilmiş sensoru Galaxy S5 ve Note 4’e nazaran daha büyük bir ana ekran tuşuna yerleştirilmiş. Tıpkı Touch ID gibi fakat deneyimin kusursuz olması gerekiyor keza sensorun parmak izini herhangi bir açıdan kusursuz bir şekilde okuması gerekiyor ki kullanıcıyı memnun etsin.

Daha önceden olduğu gibi, desteklenen yazılımlar muhtemelen telefon kilidini açma, web sitelerine giriş yapma, PayPal ödemelerinin onaylanması ve Samsung servislerinden birşeyler satın almak istediğinizde kullanıcı girişini onaylama gibi özellikler olacak.

Kore’den gelen son bilgilere göre, beklendiği üzere komple metal yapıya sahip olmayacak, aksine gelecek olan Galaxy S6 farklı bir tasarıma sahip olacak ve ön ve arka tarafında bulunan cam panellerin arasında metal bir çerçeve ile gelecek ki bu da Note 4 ile aynı tasarımda olacağı anlamına gelmekte.

galaxy-s5-iphone-5s

Aynı kaynaktan gelen bir diğer bilgiye göre, Galaxy S6’nın bataryası iPhone gibi takılıp çıkarılabilir olmayacak.

Samsung’un Galaxy S6 modelini önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresinde duyurup duyurmayacağı konusu henüz netleşmiş değil. Keza kendi özel olarak hazırlayacağı tanıtım etkinliğiyle de cihazın tanıtımını yapması söz konusu olabilir.

Bahsetmeye lüzum duyduğumuz bir diğer konu, farklı bir endüstri kuruluşunun iddiası hususunda olacak. Keza Kore medyasında çıktığı söylenen bir haberde, Koreli mobil devinin Galaxy S6 üretimine Vietnam’da başladığı ve Mart başında satışa başlanacağı iddia edilmekte.

Yine de, çip üreticisi Qualcomm firmasının Snapdragon 810 işlemcisi iddiaya göre ciddi bir ısınma problemi yaşatıyor ve bu da performans sıkıntılarını beraberinde getiriyor.

Sonuç olarak, Samsung S6 cihazında kendi üretimi olan Exynos işlemciyi kullanacak ve cihazın üretimini geciktirmemek için uğraşacak.

(Görseller: Galaxs S5 ve iPhone 5S)

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir