Samsung Kolay Sessiz Özelliği ve Aktifleştirme

Bazı durumlarda telefonunuzu kolayca sessiz moda almanız gerekebilir. Böyle bir durumda sessize alma işlemi ne kadar kolay olursa o kadar işinizi görecektir.

Kolay Sessiz, yalnızca elinizi ekrana yerleştirerek gelen aramaları ve alarmları hemen sessize almanızı sağlayan bir Samsung özelliğidir.

Edit: Yalnız son zamanlarda birçok telefonda da bu özellik görülmeye başladı. Ayarlardan bir göz atmanız lazım.

Galaxy S8, S8 +, S7, S7 Edge modellerinde geçerli olan bu özellik nedir ve nasıl çalışır biraz bahsedelim.

Galaxy S8, S8 +, S7, S7 modellerinde, gelen bir aramayı engellemek veya sessize alma işlemi için telefonunuzun yüzü aşağı bakacak şekilde masa veya masa gibi düz bir yüzeye çevirerek aramaların ve alarmların sesini kısabilirsiniz.

Bu özellik oldukça kolay ve basit bir kullanım sunduğu için, bir çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu özelliği bilmeyen ve kullanmayan kullanıcılar için bu özelliğin nasıl kullanıldığı hakkında işlem yönergeleri yazı içeriğinde yer almaktadır.

Kolay Sessize alma modu, Android 6.0 (Marshmallow), Android 7.0 (Nuga) ve Android 8.0 (Oreo) sürümlerinde ve Galaxy S8, S8 +, S7 ve S7 kenarı. Aynı zamanda Tab S3 ve S2 üzerinde çalışmaktadır.

Kolay Sessiz Moda Nasıl Alınır?

Kolay Sessiz, varsayılan olarak etkin olarak gelmez, sizin bu ayarı aktifleştirmeniz gerekmektedir. Galaxy S Akıllı Telefonunuzda Kolay Sessize Alma için aşağıdaki ayarları yapmanız gerekmektedir.

Marshmallow, Nougat ve Oreo’da işletim sistemlerinde çalışan yukarıda belirttiğimiz modelleri için, Kolay Sessize modunu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

• Giriş ekranında, Uygulamalar öğesine dokunun.
• Uygulama ekranında, Ayarlar simgesini içeren sayfaya kaydırın (gerekirse) ve ardından Ayarlar‘a dokunun.
• Gerekirse, Gelişmiş Özellikler’i görene kadar Ayarlar ekranında yukarı kaydırın.
• Gelişmiş Özellikler’e dokunun. Gerekirse, Gelişmiş Sessiz ekranında, Kolay Sessiz’i görene kadar yukarı kaydırın.
• Kolay Sessiz’e dokunun.
• Kolay Sessiz ekranının üst kısmında, ekranın sağ üst köşesindeki geçiş düğmesini soldan sağa doğru hareket ettirin.

Kolay sessize alma özelliği artık aktif hale gelecektir. Ekranın sol üst köşesindeki sol ok simgesine dokunarak “Gelişmiş Özellikler” ekranına geri dönebilir veya Ana ekrana dönebilirsiniz.

Kolay sessiz özelliğinin çalışıp çalışmadığını test etmek için, telefonunuzda bir alarm kurabilir, ya da bir arkadaşınızdan sizi aramasını söyleyebilirsiniz. Arama geldiğinde telefonu ters çevirip masa üstüne bıraktığınızda, telefon çalmaya devam edecektir, ancak sadece sessiz modda olduğundan zil sesi çıkmayacaktır, yani herhangi bir çağrı reddetme olayı söz konusu olmayacaktır.


Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir