Samsung’un Gözünden Galaxy SII ile iPhone 4S

Bir iDevice kullanıcı olarak blogumuzun da çizgisi bu ürünler üzerine kurulu olmasına rağmen ziyaretçilerimiz yine de bunu göz ardı ederek hep neden bu ürünleri öne çıkardığımızı soruyorlar ki ifademiz de sebebi de açıkça geçiyor. Ancak Samsung Galaxy S2‘nin donanımsal ve tasarım açısından sahip olduğu kaliteli çizgiler zaten bazı yazılarımızda da vurguladığımız gerçekler ki Samsung’un özellikle ekran kalitesi zaten dünyanın en büyük LCD ekran üreticilerinden bir tanesi olarak da tescillenmiş. Kaldı ki Apple düne kadar Samsung’un LCD ekranlarını cihazlarında bu nedenle tercih ettiğini çoğu kişi de bilmekte. Ancak Apple’ın iOS’unun çok uzun zamandır kullanılan bu nedenle de artık oturmuş bir sistem olması, kararlı yapısı ve cihazların donanımı ile tam uyumluluğu bize göre Apple’ın ürünlerini bir adım öne çıkarıyor.

Samsung Galaxy S2 ve iPhone 4S

Yukarıda Samsung’un artı yönlerini ifade ettiğimiz gibi şirket kendi yayınladıkları bir raporda Samsung Galaxy S2 ile iPhone 4S‘in karşılaştırmasını yaptığı yazıyı ComputerWorldTurkiye sitesinden alıntılayarak sizlerle paylaşıyoruz.

Galaxy S II’nin 4.3 inçlik ekranı ile iPhone 4S’in 3.5 inçlik ekranından yüzde 42 daha büyük olduğu ifade ediyor. Apple fanları yeni iPhone 4S tanıtılmadan önce yeni cihazın daha büyük ekranlı olacağını umut etse de iPhone 4S önceki modellerle aynı ekran boyutuna sahip. Bununla beraber yeni telefonda çift çekirdekli A5 işlemci ve 8 megapiksel kamera gibi yenilikler de yok değil.

Güney Kore’li üretici Samsung’un yayınladığı belgede Galaxy S II’nin tercih edilen versiyona göre 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci desteğine de vurgu yapılıyor. Samsung’un Galaxy S II ile iddialı olduğu bir diğer konu da Galaxy S II’nin kalınlığı. Hala piyasadaki en ince akıllı telefon olan Samsung Galaxy S II 8.9 mm kalınlığa sahipken iPhone 4S’in kalınlığı 9.3 mm.  
Yeni nesil şebekeler üzerinde

Galaxy S II’nin daha hızlı olduğunu belirten Samsung cihazın AT&T’s HSPA+ şebekelerinde 21 Mbps data hızına, T-Mobile HSPA+şebekerinde 42 Mbps data hızına  sahip olduğunu söylüyor. iPhone 4S’in AT&T HSPA şebelekerindeki hızı ise 14.4 Mbps. Şirket son olarak Galaxy S II’nin çıkarılabilir pili ve açık ekosistemi ile de daha üstün olduğunu iddia ediyor. Samsung Galaxy S II kullanıcılarının iPhone’da olduğu gibi sadece iTunes’a bağlı olmadığını Amazon vb. müzik servislerini de kullanabiliyor.

Hiç şüphesiz bu değerlendirmenin işletim sistemi ile beraber cihazı kullanan kullanıcıların memnuniyeti ve özellikle de iOS5‘in yayınlanması ile beraber iPhone’ların kazanacağı ivmenin görülmesinden sonra da ele alınmasında fayda var gibi geliyor. Her iki firma da kendi alanların ve piyasaya sürdüğü ürünlerinde birbirlerine üstün yanları olması doğal. En son olarak kullanıcıların değerlendirmesi ve onların memnuniyeti her iki firmanın da ürünlerini pazarlama stratejisinden doğan üstünlük yazılarından daha önde olduğunu unutmamak gerekir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir