Şarj sürenizi uzatacak 3 etkili adım

Özellikle iOS 7.1.1 ile artık iOS 7, cihazlarımızda tam manasıyla oturdu ve şarj tüketimi ilk versiyonlarına oranla ciddi bir şekilde düşüş yaşadı. Fakat hala daha sabah eline aldığınız telefonunuzu akşam eve geri döndüğünüzde cebinizde kapalı olarak taşımak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu nedenle 3 adımdan oluşan etkili bir şarj süresi arttırma rehberi hazırladık. Umarım, bunlar ile cihazınızdaki şarj süresinin ne kadar büyük bir fark yarattığını görebilirsiniz.

sarj-gostergesi

1- Konum Servisleri

Birçok rehber size direk olarak şunu söyler; konum servisleri büyük bir şarj harcar bu nedenle onu kapatın. Tamam ama, peki ya Instagram ve Foursquare gibi uygulamaları kullanıyorsak? Bende diyorum ki yalnızca günde en az 1 defa mutlaka kullandığınıza inandığınız uygulamaların servis konumu kullanmasına izin verin. Mesela Facebook‘un sizin servis konumunuzu kullanmasının size karşınızdaki kişiye nereden yazdığınızı göstermesi dışında hiçbir avantajı yoktur, bu yüzden kapatın. Fakat, Instagram ve Foursquare gibi yer bildirimini sıklıkla kullandığınız uygulamaları kapatmayın. Mesela Harita uygulamasını ben haftada bir kere ya kullanırım ya kullanmam. Bu nedenle bu uygulamanın kapanması çok daha avantajlı olacaktır, zaten bu uygulama geçiş yaptığınızda “Ayarlar” sekmesi ile hemen kolayca Konum servisini açma menüsüne dönebileceksiniz.

2- Sıklıkla GPS olarak kullanmadığınız uygulamalar ve Sistem servisleri

Biraz önce yukarıda da söylediğimiz gibi eğer haftada birden az kullandığınız fakat kendini yenilemesi amacıyla mutlaka GPS‘e ihtiyaç duyan uygulamaları mümkünse kullanmayın, kullanacaksanız da yalnızca kullanacağınız zaman açın. Bunu arabanızın kontağı gibi düşünün, sadece kullanacağınız zaman açık olmalıdır. İddiaya varım birçok kullanıcı sistem servislerinden bir haberdir, oysa burada bulacağınız sistem servisi uygulamaları genellikle işinize yaramaz. İnceleyip, açıklamalarını okuyun ve ardından işinize yaramaayacak olanları kapatın.

3- AirDrop ve Bildirim Merkezini düzenleyin

Airdrop’u kapatmak eğer hiç kullanmıyorsanız en etkili adımdır, kontrol merkezinizi kaldırıp hemen AirDrop‘a basın ardından da “Kapalı” seçeneğini seçin. Böylece gözle görülebilir bir batarya tasarrufu sağlayacaksınız. Diğer önemli bir konu da bildirim merkezidir. Bildirim merkezinden kullanmadığınız uygulamaların size bildirim göndermesine izin vermeyin, ki böylece onlarda kendilerini yenileme fırsatına sahip olmasınlar.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir