SBMusic ile iPod Şarkı Listeniz Ana Ekranda

iPhone, iPod ve iPad cihazınızda yüklü olan müziklerinize ait çalma listelerini ana ekranınızda sizin beliryeceğiniz bir simge ile hızlı erişilebilir bir tarzda bulundurmak istermisiniz? SBMusic uygulaması, iPod uygulamasında yüklü olan müziklerinize ait birbirinden bağımsız listeleri ayrı ayrı simgeler oluşturmak sureti ile ana ekrandan direk olarak çalmanızı sağlar. Tabi öncelikle vurgulamamız gerekirse eğer, SBMusic uygulaması sadece jailbreak yapılmış cihazlarınızda Cydia Store üzerinden yüklenebilen bir uygulama olduğunu belirtmemiz lazım. Eğer jailbreak ile ilgili sorununuz yoksa SBMusic uygulamasını Cydia üzerinden 0.99$ ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. İsterseniz basit anlamda uygulamanın nasıl çalıştığını ve fonksiyonlarının neler olduğuna kısaca bakalım:

SBMusic SBMusic

Uygulamayı ilk çalıştırdığınız uygulamanın kendi karşılama arayüzü ile beraber sonrasında iPod uygulamasında yüklü olan müziklerinize ait çalma listelerini göreceksiniz. Müzikler sadece yüklenmiş ama çalma listeleri oluşturmamışsanız bu alanı boş görmeniz doğal ki listelerinizi oluşturduğunuzda resimdeki gibi liste isimlerini göreceksiniz. Şimdi dilediğiniz bir listeye tıklayarak ilgili çalma listesini cihazımızın ana ekranındaki uygulamalar arasına alacağımıza bakalım;

sbmusic sbmusic

Karşımıza sol baştaki resimde göreceğiniz gibi bir düzenleme bölümü gelecek. Burada 1 numara ile gösterilmiş kısımdan ilgili şarkı listemiz karışık olarak çalacaksa açık konumuna getiriyoruz. Hemen altında yer alan Icon Caption kısmı cihazın ana ekranına gelecek olan menü öğesinin adını düzenlememize yarar, olduğu gibi de bırakabilirsiniz ancak iyi görünmesi için kısa bir yazı olmasında fayda var.

Icon kısmında görülen simge eğer siz farklı bir simge kullanmayacaksanız ana ekranda yer alacak varsayılan simgedir. Eğer simgeyi değiştirmek istiyorsanız hemen sağında yer alan Custom butonuna tıklayabilirsiniz. Böylece ikinci resimdeki gibi bir alan çıkacak ki buradan kullanmak istediğimiz simgeye ait resim dosyasını ya resim galerimizden seçebileceğiz yahut herhangi bir resim çekip o resmi menü öğesi için kullanabiliriz. Default butonuna basmışsak zaten ilk resimde görülen simge kullanılacaktır.

3 numaralı buton da Create Icon butonudur ki her şey hazır ise bu butona tıkladığımızda artık seçmiş olduğumuz simgesi ile beraber cihazımızın ana ekranında ilgili şarkı listesine ait bir menü öğesi oluşturma işlemini başlatabiliriz.

sbmusic sbmusic

Hemen ardından sol üstteki resimde olduğu gibi bu şarkı listesine ait simgeyi oluşturmak istediğinizden emin olmak için soru sorulan ekrana geleceğiz Yes diyerek işlemi tamamlıyoruz. Son aşama olarak ikinci resimde yer aldığı gibi şarkı listenizin simgesi ile beraber oluşturulduğuna dair yazı ekrana geliyor. Aynı zamanda SBMusic uygulamasından çıktıktan bir kaç saniye sonra ilgili uygulamanın oluşturulmuş olduğunu görebileceğinizi bildirecek. Ok butonuna basarak devam ediyor ve SBMusic uygulamasından çıkıyoruz.

sbmusic

Artık oluşturmuş olduğumuz şarkı listemiz bir uygulama gibi ana ekranımızda yer alıyor, bu şekilde dilediğiniz kadar şarkı listesini masaüstünüze alabilir ve hızlı erişim özelliğine kavuşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir