Ses Göstergesi Yerine Kullanılabilecek En İyi Jailbreak Tweakleri

iOS işletim sisteminin belki de en kötü yanlarından biri ses açıp kapama tuşlarına bastığımızda ekranda beliren ses göstergesi. Pek de rahatsız edici olan bu gösterge tam da ekranın ortasında beliriyor olması ve ekranda herhangi bir işlem yapmamıza izin vermiyor olması sebebiyle oldukça itici duruyor.

Hâl böyle olunca jailbreak geliştiricileri bu işe dur demek adına farklı işlevler gören farklı tweakler üretmeye başladılar ve bizler de iOS 10 jailbreak kullanıcıları için bu tweakleri bir araya topladık.

ByeByeHUD

ByeByeHUD içinde seçmenizi sağlayan üç seçeneği bulunan çok kullanışlı bir ses göstergesi alternatifi olarak öne çıkıyor. Bu üç seçeneğin hepsinde de yukarıda görebileceğiniz üzere ses göstergesi ekranın orta kısmından üst kısmına alınmış durumda.

ByeByeHUD tweakindeki amaç ses göstergesinin rahatsız edici görüntüsünden kurtularak minimal bir görünüm elde etmek. Tweaki içinde bulunan üç farklı sürümün de kendine göre farklı fonksiyonları ve estetik görünümleri bulunuyor.

HUDPlayer

HUDPlayer tweakinin de amacı direk olarak ekranın ortasında bulunan ses göstergesini kaldırarak göstergenin banner tarzı bir bildirim ara yüzün şeklinde üst kısma alınması. HUDPlayer tweakinin bir artısı da görselde de görebileceğiniz üzere oynatılmakta olan medyanın meta bilgilerini de gösteriyor olması. Eğer arka planda oynatılan bir medya yok ise bir zil ikonu bu meta bilgisinin yerini alıyor.

HUDPlayer eklentisinin ekranın üst kısmında beliriyor olması sırnaşık görüntüyü ortadan kaldırıyor ve bu sayede ekranda bulunan şeyleri görebiliyor ve ekranda işlem yapabiliyorsunuz.

PulseHUD

PulseHUD en yaratıcı ses göstergesi alternatiflerinden biri olarak görülebilir. Ses açıp kapama tuşlarına bastığınızda herhangi bir kaydırma çubuğu veya benzer bir şey göstermek yerine nabız atışı şeklinde bir göstergeyle karşılaşıyor olmanız sayesinde PulseHUD tweaki oldukça eşsiz.

Geleneksel ses gösterge tweklerinin aksine PulseHUD ses seviyesiyle ilgili herhangi bir bilgi vermiyor, bunun yerine tuşlara bastığınızda nabız atışı şeklinde sizi bilgilendiriyor. Şunu da hatırlatmakta fayda var, ses seviyesini bilemiyor olmanız bazen sıkıntıya sokacak surumlar ortaya çıkarabilir.

PulseHUD tweakinin diğer ses gösterge tweakleriyle uyumlu bir şekilde çalışıyor olması sebebiyle ses cihazınıza görsellik katması açısından oldukça kullanılabilir bir tweak olarak öne çıkıyor.

Sonus

Sonus, birçok seçeneğin bulunduğu bir ayar paneliyle birlikte iOS cihazlarınıza geliyor ve bu tweaki kendinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Animasyonlarını, bulunduğu pozisyonu, görselliğini ve bunlar gibi birçok özelliğini kendinize göre düzenleyebileceğiniz Sonus tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

StatusbarVolume

 

Oldukça basit bir tweak olan StatusbarVolume tweaki sıkıştırılmış ve sade görünümüyle kullanılabilecek olan eklentilerden. Geniş ve gereksiz görüntülerin aksine beyaz arka planı ve siyah gösterge çubuğuyla sade bir görüntüsü olan bu tweak kullanırken dilerseniz ses çubuğunu elinizle de kaydırabilmenize imkân tanıyor. Öte yandan tweak ayarlarından bu tweaki medya için, zil sesi için veya her ikisi için çalışmasını sağlamanız mümkün.

WAStatusVolume

WAStatusVolume belki de listedeki tweakler arasında minimal bir tarz benimseyenler için en ideal tweak olacaktır.

WhatsApp uygulamasından ilham alınarak ortaya çıkan WAStatusVolume tweaki ses göstergesi problemi yaşayan kullanıcıları bu sıkıntıdan minik bir göstergenin ekranın dilediğiniz yerine kondurmak suretiyle bu kurtarıyor.

Tweakin ayarlar menüsünden renkten alfa seviyesine, ekranda kalma süresine kadar hemen her şeyini özelleştirebiliyor olmanız da tweakin albenisini oldukça arttırıyor.

ÖZETLE

Jailbreak yapılmış olan iOS cihazlarınızız için en iyi ses göstergesi alternatiflerini sizler için bir araya getirdik ve daha fazlasını sizler için paylaşmaya devam edeceğiz.

Daha fazla jailbreak haberi almak istiyorsanız elmadoktorunu takip etmeye devam edin!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir