Sesle Ev Yönetimi İçin iSpeech Home

Teknolojinin getirdiği yeniliklerden oturduğumuz evler de nasibini alıyor. Yeni binalar kullanılan teknolojilerle uzun vadede eski evlere nazaran daha işlevsel daha ekonomik çözümler sunuyor. Isı yalıtımlı binalar, güneş enerjisi kullanan binalar gibi. Bunun yanında oturmaya başladıktan sonra da güvenlik gibi çözümlerle süreç tamamlanıyor. Akıllı evler artık bir çoğumuzun yabancı olmadığı bir kavram. Sesle control edilebilir sistemler gelişmesini devam ettirirse sanırım yakında bir kaç sözümüzle evimizin kontrolünü de gerçekleştirmiş olacağız. Bu alanda geliştirilmeye çalışılan uygulamalardan biri de iSpeech Home.

Çalışmayı yürüten firma iSpeech ve Apple ile bağlantısı yok. Ses tanıma teknolojileri üzerine 2009’dan bu yana çalışan bir firma. iSpeech Home, bir proje olarak temelde evinizde kullandığınız tüm cihazları ses komutlarıyla yönetilmesini amaçlıyor. Bunlar neler olabilir : Alarm sistemi, aydınlatma, klima, televizyon ve mümkün olan küçük-büyük tüm sistemler.

Akıllı Ev

Firma aslında yavaş da ilerlemiyor. Ev cihazları üreten firmalarla görüşmelerini yapıyor. Mümkün olduğunca fazla cihaz üretici ile anlaşmayı planlıyor. Amacı bir kaç sözle cihazların kontrolünü sağlamak. Görüştüğü firmalar arasına Samsung, Microsoft, Ericsson gibi teknoloji devlerinin isimleri var.

Öyle görünüyor ki rekabet her alanda olacak. Yakında akıllı ev sistemlerinde de rekabetin artacağını söylemek yanlış olmaz.

iSpeechHome firmasının bir videosu:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir