Silinen Google Play Store Nasıl Yüklenir?

Android telefonlarımızda bazen bazı problemlerle karşılaşabiliyoruz. Android işletim sistemi Google tabanlı olduğu için neredeyse tüm uygulamalar Google’ın ürettiği aplikasyonlar oluyorlar. Ve herhangi bir Google aplikasyonu yanıt vermediğinde telefonumuz kullanılamaz hale gelebiliyor. Google Play Store’u yanlışlıkla silmek veya farkında olmadan silinmesi de bu sorunlardan birini doğurabiliyor.

Silinen Google Play Store Nasıl Yüklenir

Google Play Store

Uygulamaları yüklememize yarayan Google Play Store olmazsa telefonumuza hiçbir aplikasyonu yükleyemiyoruz. Play Store otomatik olarak telefonumuza yüklü geldiği ve kaldırılması normal şartlarda mümkün olmadığı için böyle bir problemle karşılaşmak oldukça zor. Fakat küçük bir hata yaptıysanız, telefonunuz güncellenirken yarıda kestiyseniz veya üçüncü parti uygulamalar yardımıyla Play Store yazılımını sildiyseniz her şey kitlenebiliyor.

Yine de böyle bir durumla karşılaşmanız halinde stres yapmanıza gerek yok. Bu problemin üstesinden birkaç yöntemle gelebilirsiniz. Beş on dakikalık süre içerisinde bu problemin üstesinden gelebilir ve telefonunuzu kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Problemi çözdükten sonra telefonunuzu eski hali gibi kullanabileceğinizden şüpheniz olmasın. Herhangi bir arıza sorunu kesinlikle oluşmayacaktır.

Android’de Google Play Store telefona nasıl indirilir?

Uygulamaları İnceleyin

Google Play Store, üçüncü parti yazılımların etkisi olmadan kesinlikle silinemez. Bu sebeple eğer Play Store uygulamasına erişemiyorsanız ilk yapmanız gereken ayarlar sayfasından uygulamalarım menüsüne girmek. Daha sonrasında buradaki uygulamalardan Google Play Store uygulamasını arayın. Eğer ki hizmetler ile ilgili bir problem mevcutsa burada eski sürüm bir Play Store bulacaksınız. Daha sonrasında uygulamayı buradan çalıştırın ve bir süre bekleyin. Muhtemelen bu sürenin sonunda telefonunuz otomatik olarak Google Play Store servislerini güncelleyecek ve erişmenizi sağlayacaktır.

APK Olarak Yükleyin

Eğer ki Google Play Store tamamen kaldırılmışsa ve uygulamalarımda da gözükmüyorsa, uygulayacağınız yöntem internet üzerinden sürümünüze uygun bir Play Store APK’sı indirmektir. Güvenilir .APK indirme sitelerinden uygun olan Play Store’u indirin. İndirdikten sonra dosyaya tıklayın ve açılan sayfada güvenlik ayarlarından bilinmeyen kaynaklara izin verin. Bu işlemi yaptıktan sonra birkaç dakika içinde uygulamanız yüklenmiş olacaktır. Eski hesabınızla giriş yaparak kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google Play Store Arama Geçmişi Nasıl Silinir? (Resimli Anlatım)

Telefonu Sıfırlayın

Tüm bu yöntemler işinize yaramadıysa kesin çözüm olarak telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Ayarlardan telefonu sıfırla seçeneğini bularak telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce telefonunuzu yedeklemeyi unutmayın. Çünkü bu işlemden sonra telefonunuzdaki tüm uygulamalar ve veriler silinecek en baştan kurulacaktır. Bu işlemin sonucunda Play Store uygulaması da otomatik olarak yüklü gelecektir.

Hiçbir işlem işe yaramazsa bir bilene başvurmanızda fayda var. Tüm bu yöntemlerin sonucunda yine Google Play servislerine erişemiyorsanız telefonunuza sıfırdan bir Android yazılımı kurulması gerekmektedir. Bunu da telefon markanızın servisi veya telefoncu esnaflara yaptırabilirsiniz. Bunu da servise verirken dikkatli olmaya özen gösterin. Umarız en kısa süre içerisinde bu sorununuzu çözebilir ve telefonunuzu eskiden kullandığınız gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir