Son aramaları kaldırmak veya Bildirim Merkezine yerleştirmek (iOS 8)

iOS 8 ile birlikte iOS işletim sistemi çok daha fazla özelleştirilebilir ve kişiselleştirilebilir bir hal almaya başladı. Öyle ki eskiden işletim sisteminde sadece wallpaper’larımızı değiştirirken iOS 8 ile birlikte klavyelerimizden bildirim merkezimize kadar birçok yeri özelleştirebilme şansına sahip olduk. Bu da kullanıcılara çok daha üst bir kullanım deneyimi sunuyor ve yaratıcı birçok uygulamanın cihazımıza girerek hayatımızın daha kolay bir hale gelmesine yardımcı oluyor. Bildiğiniz gibi iOS 8 ile birlikte gelen en önemli özelliklerden birisi de kolaylıkla son kontaklarımıza ulaşabilmemiz, bu kişilere mesaj gönderebilmemiz ve arama yapabilme özelliğimiz. Fakat gizliliğinize çok fazla önem veren biriyseniz son aramalarınızın sürekli olarak tuş kilidi açıldığı andan itibaren görüntülenebilir olması sizin için sıkıntı yaratabilir. Bu durumda da son aramaları kaldırabilirsiniz.

Son aramaları ana ekrandan nasıl kaldırabiliriz (iOS 8) ?

iOS işletim sisteminde yer alan son aramaları kaldırmak için öncelikle Ayarlar‘a ardından Mail,Kişiler, Takvimler‘e giriş yapın. Buradan Uygulama Değiştiricide Göster seçeneğine giriş yapın. Buradan iki tiki birden kapatırsanız eğer artık uygulamalarınız arasında gezerken son irtibat kurduğunuz kişileri görüntülemeyeceksiniz. Fakat bu özelliği daha faydalı hale getirebilmek de mümkün.

Son Aramaları Bildirim Merkezine eklemek

Eğer son aramaların ana ekranda durması sizi rahatsız ediyorsa fakat yine de bunun iyi bir özellik olduğunu düşünüyorsanız favori kişilerinizi bildirim merkezinize ekleyebilirsiniz Böylelikle sadece istediğiniz kişiler görünmüş olur ve sürekli olarak son kontakları da görüntülemek zorunda kalmamış olursunuz. Bunun için Favorites Widget isimli Widget’i cihazınız içerisinde kullanabilirsiniz. Widget’i ücretsiz olarak bu linkten  indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey bildirim merkezinizi düzenleyip, uygulamaya izin vermek. Ardından favori kontaklarınıza kolaylıkla bildirim merkezi içerisinden ulaşabilir olacaksınız. Yalnız bu widget’in şuanda sadece aramaları desteklediğini de hatırlatmak gerekiyor.

 

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir