Sony, Windows Phone’lu modelini hazırlıyor

Piyasadaki telefon ve cihazların çok büyük çoğunluğu Android işletim sistemini kullanıyor. Buna tezat oluşturacak neredeyse iki marka var. Biri herşeyini kendisi yapmaya çalışan Apple, diğeri ise Microsoft’un gölgesinde ilerleyen Nokia. Apple tüm cihazlarında iOS işletim sistemi kullanırken, Nokia ise Windows Phone işletim sistemini kullanıyor.

Geriye kalan cihazların çok küçük bir bölümü ise bu 3 işletim sistemi dışında kalan yazılımlardan güç alıyor. Sony de akıllı telefon piyasası oluştuğundan beridir kendi yazılımını bir kenara bıraktı ve Android’li modeller üretmeye başladı. Bu konudaki istikrarını da görüyoruz. Bu şekilde ortalama bir kullanıcı kitlesine sahip olan Sony, bu yıl Windows Phone 8 deneyimi için bir model üretebilir. Haberin kaynağı The Verge, dolayısıyla da böyle bir beklenti olması doğal.

sony windows phone 8

Sony, Xperia serisinin ilk modeli olan X1‘de Windows Mobile 6.1 (yeni ismiyle windows phone) ile kullanıcıların karşısına geçmişti. Oldukça güzel de başarı sağlanmıştı. Sanıyorum eskiyi arar nitelikte bir adımla yeniden Windows Phone için bir model üretimi gündemde. 2014 yılında tanıtılması beklenen cihazda Sony, geçmişten gelen başarılı uygulamaları; walkman, track ID gibi platformlarla bir uyum süreciyle birlikte, Nokia için rekabet ortamı yakalamaya çalışacak.

Daha önce de windows phone 7 için bir girişimde bulunmak istemişti ancak; ericsson ortaklığından ayrılmasıyla (satın almasıyla) birlikte rafa kalkmıştı ve Android ile yoluna devam etmişti. Bakalım yeni deneme olursa nasıl bir satış grafiği yakalanacak. Bunu yeni yıl 2014’te göreceğiz. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir